Avustralya yaklaşık iki yıl sonra sınırlarını çift doz aşılı ziyaretçilere açtı.

Avustralya Covid-19 yüzünden kapadığı sınırlarını iki yıl sonra açtı

Dünyada Covid-19 salgınını önlemek amacıyla en sıkı seyahat kısıtlamaları uygulayan Avustralya yaklaşık iki yıl sonra sınırlarını çift doz aşılı ziyaretçilere açtı.

Uluslararası seyahat yasağının kaldırılması sonucu ülke topraklarına ilk olarak yerel saatle 6:20'de Qantas Havayolları'na ait Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinden Sidney'e seyahat eden uçağın tekerlekleri değdi.

Euronews'de yer alan habere göre; Avustralya'nın ilk turistleri Avustralya'ya özgü yiyecekler ve bir oyuncak koala ayısı ile karşılandı. Ziyaretçilerin çoğunun 700 günden fazladır süren seyahat yasağı nedeniyle göremedikleri sevdiklerine kavuşmanın sevinciyle göz yaşlarına boğulduğu görüldü.

Avustralya'nın uluslararası havayolu Qantas ülkeye bu hafta 14 bin yolcu taşıyacağını tahmin ediyor. Qantas tepe yöneticisi Alan Joyce "Çok uzun bir süredir Avustralya'ya ziyaretçileri karşılamayı bekliyorduk demek yanlış olmaz" diyerek sınırların açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrisson ve bir milyon 200 bin kişinin vizesinin bulunduğunu ve sınırların açılmasından sonraki ilk 24 saat içinde 56 uçağın inişinin planlandığını bildirdi.

Yeni bir Djokovic vakası yaşanmaması için tedbir alındı

Öte yandan hükümet yeni bir Novak Djokovic vakasının yaşanmaması için harekete geçti. İçişleri Bakanı Karen Andrews ülkeye seyahat edeceklerin aşı durumunun önceden kontrol edileceğini açıkladı.

Ünlü tenisçi Djokovic'e Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılmak için İspanya'dan Avustralya'ya doğru yola çıkmadan önce otomatik bir işlemle vize verilmiş, ancak sınır kontrolünde Covid-19 aşısı yaptırmadığının anlaşılması üzerine yaşanan bir dizi belirsizlik ve gerginliğin ardından tenisçi sınır dışı edilmişti.