Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin başlattığı bir kampanya ile kan bağışında bulunan yurttaşlara spor ayakkabı verildi. Yurttaşlar çadırlara akın ederken, izdihamı aratmayan görüntüler oluştu.

Ayakkabı karşılığı kan bağışı: Yurttaş akın etti
Fotoğraf: Sözcü

Gaziantep'te hem pandemi dönemi hem de deprem sonrasında yaşanan kan sıkıntısı Kızılay'ın tüm çağrılarına rağmen giderilemedi. Demokrasi Meydanı başta olmak üzere kentin kalabalık yerlerinde kurulan seyyar kan bağış noktaları da sorunun çözümüne istenen desteği sağlayamadı.

Sözcü'nün haberine göre, kan sıkıntısı üzerine Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de bağışta bulunanlara spor ayakkabı hediye edilen kan bağışı kampanyası başlattı.

Kızılay'ın sürekli kan bağışı kabul ettiği, ancak çok az sayıda kişinin kan verdiği Demokrasi Meydanı'nda, spor ayakkabı hediyesi sebebiyle toplananlar, çadırlarda kanlarını verip, ayakkabılarını alarak alandan ayrıldı.

"VATANDAŞ DA ÇADIR SATAN KIZILAY’A UYDU"

Çevredeki bazı vatandaşlar ise, “Kızılay depremde konteyner, çadır sattı. Vatandaşlar da Kızılay'a uyup kanlarını ayakkabı karşılığı satıyorlar” yorumu yaptı.