Habertürk yazarı Kübra Par'ın Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'a karşı yazdığı sert yazı, sosyal medyada hedefe konulmasına neden oldu.

Ayasofya imamının destekçileri, Habertürk yazarı Kübra Par'a yüklendi

Habertürk yazarı Kübra Par, köşesinde Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ı eleştirerek "Hadsiz imama karşı Özlem Zengin'in yanındayım. Alın görevden, ya da söyleyin sahiden kendi işine baksın!" ifadelerini kullandı.

Par yazısında Boynukalın'ın arkasında duranları da “bir grup azınlık” olarak değerlendirdi. Yazının ardından sosyal medyada, #HadsizKübraPar başlıklı paylaşım etiketi açıldı. Hızla yükselen artan paylaşımlarla açılan etiket, Türkiye gündeminde ilk sıraya kadar yükseldi.

#HadsizKübraPar paylaşım etiketi altında Kübra Par’a sert eleştiriler yöneltildi.

Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın, son dönemde siyaset gündemindeki önemli konulara dair radikal islamcı görüşlerini dile getirmesiyle dikkat çekti.

BOYNUKALIN - ZENGİN POLEMİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Aile toplumun, milletin, devletin en küçük birimidir. Kur’an-ı Kerim bu birimin yönetim hakkını erkeğe vermiştir (Nisa suresi 34)” ifadelerini kullanan Boynukalın, “Dine, akla ve yaratılışa/fıtrata, insanın doğasına uygun olan da budur. Nitekim 2001’e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanun ailenin reisinin erkek olduğunu kabul ediyordu. Yaratılışa/fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların bir gün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah'ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması” demiş ve tepki çekmişti.

Boynukalın, tepkilere aldırış etmeden, "Tesettürü Allah’ın emri bilip bunu uygulayan kardeşlerimiz, siz bu davranışınızla İslam’ın bir şiarını/sembolünü yaşatıyorsunuz ve bizim için çok değerlisiniz; ancak Allah’ın dini bir bütündür ve biz erkeğiyle, kadınıyla dinin, Kur’an’ın hepsine iman etmekle yükümlüyüz. Erkek, Allah’ın kendisine verdiği yönetim hakkını kötüye kullanır ve eşine zulmetmeye başlarsa İslam’a göre ona da engel olunur; erkek ailesini adaletle yönetmek zorundadır; aksi takdirde İslam hukuku da çeşitli şekillerde buna müdahale eder ve zulmü ortadan kaldırır," diye devam etmişti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Boynukalın'a tepki göstererek "Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” demiş, Boynukalın'dan "Yaratılışa, fıtrata, Allah’ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması.” yanıtını vermişti.