Fenerbahçe’nin cinsiyet eşitliğine verdiği öneme dikkat çeken tecrübeli voleybolcu Naz Aydemir, “Kadın-erkek eşitliğine çok önem verilen bir kulüpte oynamanın gururunu yaşıyorum” dedi

Aydemir, Fenerbahçe'nin cinsiyet eşitliğine verdiği öneme dikkat çekti: Gurur duyuyorum

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akyol, koronavirüs salgını nedeniyle voleybolda liglerin mevcut haliyle tescil edilmesi, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesi, Fenerbahçe Kulübünün desteklediği “HeForShe” hareketi, sosyal sorumluluk projeleri, anne olduktan sonra yaşadığı değişim ve kariyer planlamasıyla ilgili konuştu.

‘ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Akyol, “Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ'a ve yönetim kuruluna çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin sağlığını her şeyden önde tuttular. Birçok organizasyonu, insan sağlığını ön planda tutarak devam ettirmeme kararı aldılar. Bu, çok önemli bir olay. Sporcu sağlığını düşünen bir federasyon başkanına sahip olmak büyük şans” diye konuştu. Koronavirüsün kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Naz, şöyle devam etti:

“Göremediğin bir virüs taneciği havada gelip seni hasta edebiliyor. Sen farkında olmadan başkalarını hasta edebiliyorsun. Gerçekten çok tehlikeli bir şey ve her ne kadar bağışıklık sistemi güçlü olanlar hafif atlatıyor diye adlandırılsa da akciğerde büyük hasar bırakıyor. Özellikle biz sporcular için bu çok büyük bir tehdit. Akciğerlerinizin bir kapasitesi var ve performansınız buna bağlı. Fenerbahçe Kulübünün, 'Fenerbahçe için insan sağlığı tüm şampiyonluklardan ve kupalardan önemlidir' açıklamasına tamamen katılıyorum. En önemli şey şu anda herkesin sağlıklı olması.”

aydemir-fenerbahce-nin-cinsiyet-esitligine-verdigi-oneme-dikkat-cekti-gurur-duyuyorum-735205-1.

Naz Aydemir Akyol, Fenerbahçe Kulübünün kadın ve erkek eşitliği konusunda önemli projelere imza attığını dile getirdi. Kulübün yapmış olduğu çalışmaların önemine değinen Naz, şunları kaydetti: “Kadın-erkek eşitliğine çok önem verilen bir kulüpte oynamanın gururunu yaşıyorum. Sadece lafta değil, sadece yılın 1 gününde 8 Mart'ta değil. Fenerbahçe, 'Kadınlar başımızın tacıdır' deyip geçen bir kulüp değil. Formada 'HeForShe' amblemi var. Kadın-erkek çalışma eşitliğine çok önem veriliyor. Kadınların, genç kızların spora başlamalarına, onların hayatta sporla yer almalarına çok önem veriliyor. O yüzden kadının çok önemli olduğunu vurgulamanın yanında aslında kadınların bir şekilde sporla beraber kendilerini daha fazla ön plana çıkartabilmelerini sağlıyor, bu da oldukça önemli bir şey.”

‘ERTELEME ÖNEMLİ DEĞİL’

Naz Aydemir Akyol, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın bir yıl ertelenmesinin takımlara avantaj ya da dezavantaj getirmeyeceğini bildirdi. Şu anda dünyadaki tüm sporcuların eşit şartlarda olduğunu aktaran Naz, “Herkes bir sene sonra ve aynı tarihte oynayacak. Herkes sıfırdan başlayacak ve tekrardan bir form grafiği yakalamaya çalışacak. Süreç hepimiz için aynı işleyecek. Tabii ki gönül isterdi bu yaz oynayalım. Her şey tazeyken, herkes 1 yıl daha yaşlanmamışken oynamak tabii ki çok daha güzel olurdu. Sonuçta turnuva aynı, hedef aynı. Bir sakatlık olmazsa oyuncular aynı, antrenör ekibi, teknik ekip herkes aynı. Bir yıl çok fazla bir şey kaybettirmeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘KEYİFLİ BİR TAKIMIZ’

Ulusal Kadın Voleybol Takımı'nda çok keyifli bir ortamın bulunduğunu vurgulayan 29 yaşındaki pasör, “Enerjik ve keyifli bir takımız. Birlikte eğlenen bir takımız, bu yüzden verilen ara bizleri çok etkilemeyecektir diye düşünüyorum. Açıkçası bu süreçte pozitif bakıyorum. Tekrardan bir araya geleceğimiz süreçte aradan neredeyse 1,5 sene geçecek. Kolay bir şey değil tabii ki ama önemli olan istek, hırs ve azim” şeklinde görüş belirtti.

AA