Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, otizmli bireylerin gelişiminde büyük katkı sağlayan spor eğitimini ücretsiz almaları için kurulan Otizm Spor Salonu hizmet vermeye başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi otizm spor salonu açtı

BİRGÜN EGE

Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin eğitim hayatına yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi ve Otizm Destek Merkezi’nin ardından Otizm Spor Salonu’nu da faaliyete geçiren Büyükşehir Belediyesi, çocuk dostu belediyecilik anlayışı ile ailelerin ve çocukların yanında olmaya devam ediyor. Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi’nin alt katında hizmet vermeye başlayan Otizm Spor Salonu’nda, 6 yaş ve üzerindeki çocuklara eğitim veriliyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde yapılan spor çalışmaları ile ailelerin görüşüne göre çocuklarda kısa sürede hızlı bir ilerleme sağlanıyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre de otizmli çocuklarda spor eğitimi, farklı duyuların kullanımıyla bedensel ve çevresel farkındalığın artmasını sağlıyor ve yeni beceriler öğrenilmesini kolaylaştırıyor. Sporda öğrenilen beceriler sayesinde otizmli çocuklar, günlük hayatta fiziksel, bilişsel ve duyusal hedefleri karmaşık olarak yerine getirebilir hale geliyor. Otizmli çocuklar spor yaparken motor becerilerini de geliştirmekle birlikte dil-konuşma, duyusal farklılıklar ve sosyalleşme alanlarında beceri kazanıyor.

“AYDINIMIZA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Otizmli çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve ailelere yardımcı olabilmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Otizm Destek Merkezi’mizin ardından, yaş grubu olarak daha büyük olan bireylerinde eğitim alabilmeleri için Otizm Spor Salonu’nu hayata geçirdik. Ailelerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür merkezlerimiz ve çocuk gelişim merkezlerimiz ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Aydınımıza kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Aldıkları spor eğitimi ile birlikte tam yönlü bir ilerleme sağladıkların belirten Cumhur Çelik, “Burası bizim gibi özel çocukları olan ailelerin en çok aradığı merkezlerden birisidir. Gerçekten açıldığına sevindik. Çok güzel bir tesis olmuş. Hocalarımızda çok ilgi ve alakalılar. Her geldiğimizde çocuğumuzun geliştiğini görüyoruz. İnşallah devamında da güzel şeyler yapacağız. Özel çocukların en büyük ihtiyacı eğitim, bu eğitim hem okulda hem de spor üzerine olan eğitimdir. Otizmli çocuklarda diyalogda sıkıntı yaşıyoruz. Hocalarımızın ilgisiyle onun üzerine de çalışıyorlar. Tam yönlü bir çalışmayla ilerlemeye çalışıyoruz.” şeklinde konuşurken, eğitim almaya başladıkça çocuklarının yeni yeteneklerini de keşfettiklerini değinerek “Kaba ve ince motor gelişimleri önemli. Bazı spor faaliyetlerini yaparken bu yeteneklerini de geliştiriyorlar. Mesela bizim çocuğumuz pinpon oynuyor burada. Eline hiç raket almamıştı. Biz burada daha 2-3 defadır geliyoruz, üçüncü gelişimizde vuruşları öğrenmeye ve geliştirmeye başladı.” dedi.