Aydın Büyükşehir’den sabahları sıcak çorba
Fotoğraf: BirGün

Birgün EGE

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin pazaryerlerinde başladığı çorba ikramı pazarcı esnafını memnun etti. Pazarcı esnafı, sabahleyin kahvaltı yapma imkânı bulamadıklarını ifade ederken, ikram edilen sıcak çorbadan alan yurttaşlar bu hizmet için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

20 senedir pazarcılık yaptığını belirten Celal Özkan “Biz sabahleyin kahvaltı yapamıyoruz, öyle bir şansımız yok. Çorba bizim için çok iyi oluyor. Bunun sayesinde sabahleyin içimiz ısınıyor” ifadelerini kullandı.

Pazarcı Süleyman Aslan ise “Pazarcılar için sabahleyin sıcak bir çorba içmek değerli bir şey” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 4 çeşit yemeği 15 liradan vermesini de değerlendiren Aslan “Ben zaman zaman gidip yiyorum. Öğrenciler, işçiler, memurlar, herkes geliyor. Bugün Aydın’da bir tost 25 lirayken 4 çeşit yemeği 15 liradan vermek, vatandaş açısından güzel bir şey. Bu, halk belediyeciliği” dedi.

‘DIŞARIDA ÇORBA 30 LİRA’

Pazarcı Erhan Tulpar “Evde kahvaltı yapamıyoruz. Sabah 4.30-5.00’te kalkıyoruz, nasıl kahvaltı yapalım? Çorbayla kahvaltımızı yaptık” derken bir başka pazarcı Yasemin Kozan da, “Evde kahvaltıyı nasıl yapalım. Sabah kalktığımızda eşim inekleri sağıyor, ben de pazarda satacaklarımı hazırlıyorum. Kesik, yoğurt, ekmek, roka gibi evde ürettiğimiz şeyleri satıyorum. Çocukları okuttuk, birini evlendirdik. Emekli değilim, ev hanımıyım. Dışarıda bir çorba içmeye kalksanız 30 liradan aşağı değil. Millet sabahleyin üşüyor. Kahvaltı yapamayanlar, bir simit alamayanlar var” diyerek uygulamadan memnuniyetini söyledi.