Aydın’da Covid-19 aşılarıyla ilgili sürecin yürütülmesi amacıyla kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. Yapılan açıklamada, “Halkımızın sağlığı ve etkili ve güvenli bir Covid-19 aşısının onlara en kısa zamanda ulaştırılması en önemli önceliğimizdir” denildi.

Aydın'da Covid-19 aşısı için kurumlar bir araya geldi

BİRGÜN EGE

Türkiye’ye getirilen Çin aşılarının yapılmasıyla ilgili sürecin planlanması için Aydın’da toplantı gerçekleşti. Toplantıya Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Efeler Belediyesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aydın Diş Hekimleri Odası, Aydın Eczacı Odası, Aydın Tabip Odası, Aydın Veteriner Hekimleri Odası, Aydın Aile Hekimleri Derneği temsilcileri katıldı. Toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada aşıların önemi ifade edilirken, bulaşıcı hastalık salgınlarının önlenmesi için kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Covid-19 pandemisinden çıkış yolunun aşılar olduğu vurgulanırken, "Ülkemizde de güvenli ve etkili Covid-19 aşılarının temini ile ilgili süreçler tamamlanmak üzeredir. Çok yakın bir dönemde vatandaşlarımıza uygulanmaya başlayacaktır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu ölçekte bir erişkin aşılaması çalışmasının örneği bulunmamaktadır. Bu nedenle, risk gruplarını hakkaniyetle önceliklendiren ve en hızlı şekilde aşıların yapılmasını sağlayacak şekilde sürecin çok iyi planlanması gerekmektedir" denildi.

Covid-19 aşılamasının planlamasıyla ilgili sürecin değerlendirildiği açıklanırken, "Covid-19 aşılamasının ilimizdeki planlaması ile ilgili yapılması gerekenler, olası sorunlar ile ilgili alınması gereken önlemler ve farklı kurum ve kuruluşların sürece katkı vermek ile ilgili olanakları değerlendirilmiştir. İlimizde bu süreç, bilimsel ve etik ilkeler doğrultusunda, iş birliği ve eşgüdümle yürütülecektir. Halkımızın sağlığı ve etkili ve güvenli bir Covid-19 aşısının onlara en kısa zamanda ulaştırılması en önemli önceliğimizdir” ifadeleri kullanıldı.