Aydın'ın Karacasu ilçesinde sobadan sızan gazdan zehirlenen 23 yaşındaki Gamze Kılınç ile 5 ve 2 yaşındaki 2 çocuğu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın'da soba gazından zehirlenen kadın ve 2 çocuğu hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Aydın'ın Kracasu ilçesinde sobadan sızan gazdan zehirlenen 23 yaşındaki kadın ile 5 ve 2 yaşındaki 2 çocuğu hayatını kaybetti.

Yenice Mahallesi'nde fırında çalışan Yüksel Kılınç, mesai çıkışı eve geldiğinde eşi ve çocuklarının yerde hareketsiz yattığını gördü.

Haber verilmesiyle bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler, 23 yaşındaki Gamze Kılınç ile çocukları 5 yaşındaki Özcan Kılınç ve 2 yaşındaki Zübeyde Kılınç'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Kadın ve çocukların kömür sobasından sızan gazdan zehirlendiğini belirleyen ekiplerin evdeki incelemesi sürüyor.

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından açıklama yapan Aydın Valiliği Karacasu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, olayın tüm yönleriyle inceleneceği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "18 Ocak 2023 günü saat 14.00 sularında Karacasu ilçesi Yenice Mahallesinde Yüksel Kılınç isimli vatandaşımızın evinde, eşi ve iki çocuğu bulunduğu sırada ev içerisinde bulunan elektrik sobası ve odun sobasından kaynaklanan yangın ve duman neticesinde eşi Gamze Kılınç (24), oğlu Özcan Alkan Kılınç (6) ve kızı Zübeyde Ayla Kılınç’ın (3) hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak mülhakatımız Karacasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

(AA)