Aydın'da yerli üreticiyle ekonomik et

Aydın Büyükşehir Belediyesi yerli üreticiyle ele ele vererek sürekli yükselen et fiyatlarına çare oldu. Aracılar ortadan kaldırılarak et fiyatlarının daha ekonomik olmasının yolu açılırken üretici de yurttaş da tüm Türkiye'ye örnek olan uygulamadan oldukça memnun.

Aydın'da yerli üretimin önünü açan uygulama, Türkiye'de üreticinin kazanması ve et fiyatlarının düşmesi için en uygun formül olarak başarıyla uygulanıyor.

Hem çiftçi hem tüketici kazanıyor

Aydınlıların daha ekonomik ve kaliteli ete ulaşmasını sağlayan Ege Et'in uyguladığı formül ise oldukça basit. Etin piyasa fiyatının artmasına sebep olan aracılar ortadan kaldırılarak Ege Et ile Büyükşehir Belediyesi alımları doğrudan çiftçiden yapıyor. Bunun yanı sıra çiftçiye destek olmak için ödemeler hemen yapılıyor. Böylelikle çiftçi hem parasını peşin alıyor hem de yetiştirdiği hayvanı değerinde satmış oluyor. Çiftçi alın terinin ve emeğinin karşılığını alırken yurttaşa da eti daha ekonomik ulaştırılıyor. Ege Et, tüketiciyi ekonomik etle buluşturarak ülkenin döviz kaybetmesinin de önüne geçiyor. Ayrıca Türkiye'de büyükbaş hayvan sayısı düşerken Ege Et'in desteğiyle Aydın'da bu sayı hızla artıyor.

13 noktada satılıyor

Altyapısı da yenilenen Çine’de bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ege Et tesislerinin 5 milyon liralık yatırımla mezbahasının kapasitesi artırıldı, daha modern ve hijyenik hale getirildi. Geçen günlerde de yeni soğuk hava depoları eklenen tesiste kapasite artırımıyla birlikte yıllık 16 bin 200 kesim yapılırken üretim 5 bin tona ulaşıyor. Ürünlerin yurttaşa aracısız ulaştırılması yolunda da adımlar atan Ege Et, il genelinde kendisine ait 13 satış noktasında satış yaparken bu sayı her geçen gün artıyor. Aydın dışına çıkmayı da hedefleyen Ege Et yakın zamanda İzmir'de de şube açacak. İzmir'deki bu şubenin de güvenilir markanın Ege'ye yayılma amacının ilk adımı olduğu belirtiliyor.

Sağlıklı ve ekonomik

Bunun yanında ürün çeşitlendirmesine de gidilen Ege Et'te 100 yıllık marka İkbal ile bir işbirliğine gidilerek ortak üretilen et ürünlerinin Aydınlılara ulaştırılması da sağlandı. Bugün Ege Et'in etlerinden sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma gibi çeşitli ürünler İkbal tesislerinde üretilerek Ege Et marketlerinde satılıyor. Aydınlılar ise modern bir tesiste ve sağlıklı koşullarda kesildiğinden emin oldukları ete piyasaya göre çok daha ekonomik fiyatlardan ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.