İşte antrenör farkı iyi hoca farkı devreye girdi. Oktay Mahmudi kendisini yetiştiren hocası karşısında kelimenin anlamı ile aciz kaldı. Efes Pilsen gibi birtakım şampiyonu belirleyecek maçta Fenerbahçe'den 30 sayı fark yedi ve...

İşte antrenör farkı iyi hoca farkı devreye girdi. Oktay Mahmudi kendisini yetiştiren hocası karşısında kelimenin anlamı ile aciz kaldı. Efes Pilsen gibi birtakım şampiyonu belirleyecek maçta Fenerbahçe'den 30 sayı fark yedi ve Mahmudi 3 maç sonunda Fenerbahçe Ülker savunmasını açacak kilidi bir türlü bulamadı.

Bu kadar çok yıldızın ve topla oynamayı seven oyuncunun olduğu takımı Türkiye'de bana göre ancak Aydın Örs kazasız belasız yönetebilirdi. Öyle de oldu. İbrahim Kutluay, Damir Mrsiç, Willie Solomon ve Mirsad Türkcan gibi oyuncuları bir arada oynatmak hiç de kolay değil. Bu oyuncuların herşey den önce çalıştırıcılarına saygı duymaları gerekiyor. İşte Aydın Hoca başarıları, kariyer ve iş disiplini ile bütün oyuncularının saygı ve sevgisini kazanmasını bildi. Başarı da bana göre böyle gelmeye başladı. Bu gibi oyuncuların top kullanmalarını kısıtlamak onları oyundan almak öyle pek kolay değildir. Hemen tepki gösterirler ve yaptıkları bu davranış takıma da sirayet eder ve takımında havası bozulabilir. Aydın Örs'ün tecrübesi ve oyuncunun halinden anlaması ve onlardan onları da fazla kırmadan nasıl faydalanabileceğini bilmesinin sayesinde Fenerbahçe Ülker bugünkü başarılı günlerine geldi. Kazanmak için takımda kim olursa olsun mutlaka savunma yapması gerektiğini çok güzel oyuncularına öğretmiş Aydın Hoca. Zaten Fenerbahçe Ülker takım olarak savunma yapmaya başladığı andan itibaren kazanmaya başladı. Ligin ikinci devresinde oynadığı hiç bir maçı kaybetmedi. Avrupa Ligi onlar için çok büyük bir tecrübe oldu. Elendiler ama takım olmayı öğrendiler. Aydın Örs, Efes Pil-sen'den beri savunmanın maçları kazanmak için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanan bir insan. Bu felsefesini Fenerbahçe Ülker'e geldiği ilk andan itibaren yerleştirmek için elinden geleni yaptı. Zaten takımda hücumda çok rahat sayı bulacak oyuncular var. Bütün maçları da atarak kazanamazsın. Artık Fenerbahçe Ülker savaşan, mücadele eden bir takım hüviyetine kavuşmuştur. Bu takıma Türkiye'deki başarılar dar gelir yetmez. Önümüzdeki sezon alınacak çok iyi yabancı oyuncularla birlikte sarı lacivertliler bu sezon tecrübe kazandıkları Avrupa'da başarı kazanabilirler.

Bir tarafta Aydın Örs diğer tarafta öğrencisi Oktay Mahmudi. Oktay Mahmudi maalesef son iki sezondur Efes Pilsen'de başarısız olmuştur. Geçen sezon da finalde Ülker'e 4-0 gibi bir sonuçla kaybetmesi, Avrupa'da yaşanan başarısızlıklar bunun en açok örnekleri. Efes Pilsen Avrupa'da başarılı olsun derken yakında Türkiye'deki şampiyonluklara da hasret kalacaklar. Demek ki artık Efes'te bir değişikliğe ve reforma acil olarak ihtiyaç var.