Aralarında Aslı Erdoğan, Baskın Oran, Deniz Türkali, Hakan Tahmaz, Kadir Cangızbay, Murathan Mungan, Oral Çalışlar gibi isimlerin...

İmza metninden:Koruculuk, kardeşi kardeşe kırdıran, savaş iklimini sürdürmeye yönelik vahşi bir suç ortaklığıdır
ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Aralarında Aslı Erdoğan, Baskın Oran, Deniz Türkali, Hakan Tahmaz, Kadir Cangızbay, Murathan Mungan, Oral Çalışlar gibi isimlerin bulunduğu çok sayıda gazeteci, yazar ve aydın, ‘Koruculuk kurumu tarihe gömülmeli’ başlığıyla açtıkları imza kampanyasına destek verenlerin listesini Meclis’e iletmeye hazırlanıyor.
Son olarak Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan, 44 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından tekrar gündeme gelen koruculuk sisteminin devletin aşiretlerle işbirliği geleneğinin kanlı bir halkası olduğunun vurgulandığı imza metninde, “Koruculuk kurumu, kardeşi kardeşe kırdırarak var olan sorunları kördüğüm haline getirip savaş iklimini sürdürmeye yönelik bir yatırım, vahşi bir suç ortaklığıdır” deniyor.

‘MARDİN KATLİAMI SON OLSUN’
İnsanları korucu olmaya kışkırtmanın, olmayanı düşman ilan edip yurdundan sürmenin vahşetinin hazmedilemez olduğunu bu nedenle de “Koruculuk kurumu, bir an önce lağvedilmelidir" denilen metinde şu ifadelere yer verildi:
“İnsanın canına, malına, ama en önemlisi ruhuna kasteden koruculuk kurumunun kaldırılması için; barış için; kardeşlik için bir arada duralım. Güçlerimizi birleştirelim. Mardin Mazıdağı katliamı, son olsun.”
Gazeteci, yazar ve aydınlar, koruculukkalksin@gmail.com internet adresinden imza verilen metni, Haziran ayı başında Meclis’teki siyasi parti temsilcilerine vererek konuyla ilgili basın açıklaması düzenlemeyi planlıyor.