Aydınlar, sanatçılar ve gazeteciler neden İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı...

Aydınlar, sanatçılar ve gazeteciler neden İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran'ı desteklediklerini açıkladılar.

Murat Belge İstanbul Üniversitesi Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi

"Bağımsız adayların seçilmesi Meclis'te bazı aykırı seslerin bulunmasının yanı sıra bundan sonra yapılacaklara da yol gösterecektir. Şu an gözümün önünde Ufuk Uras ile Baskın Oran duruyor. Bu iki kişiliğin onaylanması, aynı zamanda bir politik anlayışın da onaylanması anlamına gelecektir."

Yıldırım Türker gazeteci yazar "Kangren edilmiş temsil sorununun üstünde ferahfeza oturan Meclis'in ihtiyacı tam da budur: Ezberin bozulması. Baskın Oran, Meclis'te bir numaralı amacının ezber bozmak olduğunu söylüyor. Bunu yapabileceğini biliyoruz. Çünkü Oran, bir bilim adamı olarak varoluş serüvenini ezber bozmak üstüne kurmuş bir aydın."

'Sesimiz Baskın Olsun' internet sitesinde yer alan açıklamalarda neden Baskın Oran'ı desteklediğini açıklayan bazı isimler ve görüşleri ise şöyle: Oya Baydar Yazar "İnsanın, çağın, solun bütün değerlerinin tepe taklak edildiği bir dönemde, asmak, kesmek, saldırmak, darağacı, yağlı urgan, savaş ve kan üzerinden siyaset yapmanın suç değil secim taktiği sayıldığı bu ülkede, birilerinin Meclis'te 'Kral çıplak!' diye bağırması gerek. Asıl bölücülüğün, halkın bir kesimine karşı bayraklar sallamak, dara-ğaçları urganları atmak, korku ve güvensizlik yaratmak, toplumu cephelere bölmek olduğunu göstermek gerek. Oyum ve desteğim Baskın Oran'a, çünkü o, en önemli şeyi: Bu ezberleri bozmayı vaat ediyor."

Lale Mansur Sinema Oyuncusu "Baskın Oran'a oyumu vereceğim. Çünkü ayrımcılığa, darbelere karşı, demokratikleşmekten yana, azınlıkların sesi olacak, en önemlisi ezberi bozacak." Ali Nesin Matematikçi / Nesin Vakfı Yöneticisi Oran, uygarlığı, çağdaşlığı ve insanoğlunun en üst değerlerini temsil edecek. Mağdurun hakkını inatla savunacağını, yalana dolana bulaşmayacağını bildiğimden, cesaretinden, içtenliğinden, entelektüel namusundan ötürü Oran'ı destekleyeceğim. Mehmet Ali Alabora Sinema Oyuncusu "Parlamenter siyasetin bir borsa oyununa dönüştüğünü düşündüğüm için ve ezberi bozmak için bağımsız aday Baskın Oran'ı destekliyorum." Roni Margulies Yazar / Şair "Türkiye'de yeni bir hareket oluşturma şansımız olduğuna inanıyorum. Yeni bir siyasi dönemin, bir yolun ucunda durduğumuza inanıyorum. Bunun da en ucunda Baskın duruyor. Ben bu nedenle Baskın'ı destekliyorum." Asaf Savaş Akat Gazeteci- Yazar "Pazar günü oyumu Baskın Oran'a vereceğim. Şanslı bir seçmen olduğumu düşünüyorum. Baskın Oran bu meşakkatli mücadeleden kaçınabilirdi. Kaçınmadı. İstanbul 2'inci bölge yerine başka bir yerden aday olabilirdi. Olmadı. Ezberleri bozalım. Baskın Oran'ı Meclis'e yollayalım" Ömer Madra Akademisyen-Yazar "Baskın Oran barış, adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi, bir de daha iyi bir çevre istiyor. Kısacası, daha yaşanabilir bir toplum, daha yaşanabilir bir dünya istiyor. Bunun için de onun seçilmesi çok önemli."