Ayhan Bilgen, kısa süre içinde HDP'den ayrılacağını duyurdu

HDP'nin eski Kars Belediye Başkanı ve ve eski milletvekili Ayhan Bilgen, Muharrem Sarıkaya'nın sunduğu Habertürk TV'deki katıldığı canlı yayında kısa zaman içerisinde HDP'den ayrılacağını açıkladı.

Mazlumder Başkanlığı ve 2 dönem HDP milletvekilliği yapan daha sonra Kars Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, yerine kayyum atan Ayhan Bilgen, partisinin 7 Haziran sonrası yaşanan süreçle yeterince yüzleşmediğini söyledi.

Bilgen, partisinin 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giden süreçte de vahim hatalar yaptığını söyleyerek " Suruç'taki patlama, Gar gibi 1 Kasım'a giden süreçte yaşananlar siyasetin tıkanmasının göstergeleridir. O çatışmalı ortamda siyasetin dilinin yeniden kurgulanması ve siyasetin tarzının yenilenmesi gerekiyordu. Kasım 2016'da milletvekilleri ve eş başkanlar tutuklandı. Belediye başkanlarının tutuklanmasıyla birlikte Türkiye artık çözüm sürecinde olmadığı anlaşılmıştı. O noktaya gelişte hataların tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Karşı tarafın hatalarını söylemek kolaydır ancak kendi eksiklerimizle ilgili yüzleşmeyi cesaretle yaparsak o zaman söylediklerimiz daha güven verici olur." dedi.

Pazartesi itibarı ile de partisinden aylırmak için gerekli adımı atacağını açıklayan Ayhan Bilgen, geçmişte yaşananları anlatırken 7 Kasım'da partisinin hataları olduğunu söyledi.