AYM, iş cinayetinde ölen Eren’in davasını görüşecek

HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi, 8 yıl önce iş cinayetinde yaşamını yitiren 17 yaşındaki Eren Eroğlu ile ilgili ailenin yaptığı bireysel başvuruyu kabul etti.

Eren Eroğlu, İstanbul Esenyurt’ta 8 yıl önce Özel Doğa Hastanesi’nin tabelasını onarırken hastanenin hemen üzerinden geçen yüksek gerilim hattına temas ederek yaşamını yitirmişti.

Yargılama sürecinde hazırlanan bilirkişi raporlarında, Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) Esenyurt Belediyesi’ne burada can güvenliği olmadığını yazılı olarak bildirdiği ama belediyenin Eren ölene dek hiçbir önlem almadığı tespit edilmişti. Buna karşın dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve diğer yetkililerin yargılanmasına izin verilmemişti. Yalnızca dönemin belediye başkan yardımcısı Mustafa Akdoğan 2,5 yıl hapis cezası almış, bu ceza da istinaf mahkemesince beraata çevrilmişti. Eren’in ailesi ile Adalet Arayan İşçi Aileleri, bunun üzerine AYM’ye bireysel başvuru yaptı. AYM, ‘yaşam hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiaların kabul edilebilir olduğuna’ kanaat getirerek başvuruyu kabul etti.

BirGün’e konuşan baba Erdinç Eroğlu, “Yüksek gerilim hattının altına bina yapılmasına, o binanın hastane olmasına izin veren belediye başkanları bu kararları vermese benim oğlum bugün hayatta olacaktı. Umuyorum ki AYM’nin vereceği karar, iş cinayetlerinde sorumluluğu bulunan kamu yöneticilerinin de yargılanması için bir milat olur” dedi.