Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz, geçen yıl İğneada’da verdiği konserde söylediği sözler nedeni ile yargılandığı davada beraat etti

Ayna'nın solisti Erhan Güleryüz'e beraat

Müzisyen Erhan Güleryüz İğneada’da verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdi. Konserdeki sözleri nedeniyle hakkında açılan davada ‘halkın bir kesimini aşağılamakla’ suçundan 1 yıla kadar hapsi istenen Güleryüz beraar etti.

Güleryüz, konser sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenerek, “Siz kimsiniz Mustafa Kemal’in adını söylemekten çekiniyorsunuz. Bugün Cuma. Cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçmiyor. Ben bundan zaten utanmıyorum çünkü bunların zaten dedeleri savaştan kaçmış. ben din taciriyim diyen palavracılar. Hangimiz dindar sen mi, ben mi” demişti.

'Toplumun herhangi bir kesimine hakaret edilmediği ortada'

Hürriyet'te yer alan habere göre savcılık, Güleryüz hakkında 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan dava açtı. 6 aydan 1 yıla hapsi istenen Güleryüz geçen cuma hakim karşısına çıktı. Av. Hazal Algan Canseven ile birlikte duruşmaya katılan Güleryüz, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini yineledi.

Kırklareli’ne bağlı Demirköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Güleryüz için beraat kararı verildi. Karara ilişkin konuşan Güleryüz'ün avukatı Görkem Gökçe ise "Yerinde bir karar oldu. Müvekkilin orada söyledikleri gayet açık. Burada suç kastı olmadığı, toplumun herhangi bir kesimine hakaret edilmediği ortada" diye konuştu.