Ayşen Gruda tekrar yoğun bakıma alındı

Mide kanaması nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören usta sanatçı Ayşen Gruda'nın sağlık durumuyla ilgili kızı Elvan Gruda açıklama yaptı.

Ayşen Gruda'nın tekrar yoğun bakıma alındığını belirten Elvan Gruda'nın yazılı açıklaması şöyle:

"Annem Ayşen Gruda tekrar yoğun bakıma alınmıştır. Son evre pankreas kanseri ve karaciğer metastazı ile karşı karşıyayız. Bu hastalıkla 1 yıldır mücadele ediyoruz. Ancak, pankreas kanseri sinsi bir yapıda olduğu için son evrede kendini belli etti. Çok değerli doktorumuz Ergün Kasapoğlu yaşam süresini ve kalitesini en üst düzeyde tutabilmek için büyük emek sarf etti. Hastane Derindere, tüm imkanlarını seferber ederek son derece özenli bir bakım yürütmekte. Biz ailesi olarak her an başındayız. Tıbbı açıdan durumu detaylı bir şekilde doktorları tarafından açıklanacaktır. Başka hiçbir bilgiye itibar etmeyiniz. Enfeksiyon riski olduğu için yoğun bakıma kimse alınamıyor. Ancak biliyoruz ki, bütün sanat dünyası, dostları, sevenleri, tüm Türkiye bizimle. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

DOKTORLARINDAN AÇIKLAMA

Ayşen Gruda'nın doktorları da usta sanatçının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milliyet'e konuşan Uzm. Dr. Ergün Kasapoğlu, "Değerli sanatçımız Ayşen Gruda’nın genel sağlık durumu ne yazık ki pankreas kanserinin son evresinden kaynaklanan sağlık problemleri nedeniyle olumsuz yönde seyretmektedir. Yoğun bakımda takibi yapılan hastamızın durumu ciddiyetini korumaktadır. Süreç hakkında size detaylı bilgilendirmeye devam ediyor olacağız" dedi.

Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe ise "Pankreastaki kitleye bağlı olarak mide çıkışı daralmış durumdadır. Bu nedenle ciddi beslenme problemi yaşayan sanatçımızın damardan beslenme süreci devam etmektedir. Beslenmesini artırabilmek ve tıbbi durumunu düzeltmek için gerekli müdahaleleri en güncel bilgiler ışığında yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.