Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a müdahale ederken enfekte olan ve 2 aydır yoğun bakımda bulunan Dr. Elçin Umur, yoğun bakımdan çıktı

Aytaç Yalman'a müdahale ederken enfekte olan doktor, yoğun bakımdan çıktı

Kara Kuvvetleri eski komutanı Aytaç Yalman'a müdahale ederken enfekte olan ve 2 aydır tedavi edilen dahiliye uzmanı Dr. Elçin Umur yoğun bakımdan çıktı.

Dr. Umur, yoğun bakımdan kliniğe alınırken bu anlara ait görüntüleri doktor arkadaşları paylaştı.

İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Elçin Umur, hastası Kara Kuvvetleri eski komutanı Aytaç Yalman'a müdahale ederken enfekte olmuştu. Tedavi altına alınan Dr. Umur, 35 günü solunum cihazına bağlı olmak üzere 2 aydır yoğun bakımdaydı.

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, KRT televizyonunda yaptığı açıklamada iddiayı dile getirirken, ölümün ardından Yalman'ın eşi ve kardeşinin de karantinaya alındığını söylemiş, yaptığı açıklamada "GATA'ya sevk ediliyor. Orada malum virüs tanısı konuluyor. Evine gitmek istiyor ve bir kaç gün sonra hayatını kaybediyor. Hiçbir tören yapılmadan defnedililyor. Eşi ve kız kardeşi de karantinada tutuluyor" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu iddianın ardından Yalman'ın tedavi gördüğü İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden de, "Aytaç Yalman'ın koronavirüs nedeniyle öldüğü kanaati oluşmuştur" açıklaması gelmişti.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yalman’ın, eşinin ve orduda görevli askeri hekim ile korumasında da koronavirüs saptandığı bildirilmişti. Yalman'ın eşi Belma Yalman'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

DHA