Ayvalık'ta batan teknede kaybolan gençlerin aileleri dalgıçlara çağrı yaptı

Ayvalık'ta batan balıkçı teknesinde kaybolan iki gence henüz ulaşılamadı. Tekne faciasında yaşamını yitiren Kerem İncedayı ve Volkan Çanakçı’nın cenazelerini uğurlayan yakınları, halen kayıp olan Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral’ın da bir an önce bulunmasını bekliyor.

Karadiken.Org'un haberine göre, kayıp iki gencin denizde aranması çalışmalarına katılmak isteyen aileler ve arkadaşları, 31 Mayıs Cuma sabahı saat 09:00’da, Ayvalık meydan iskelesinden Prodivers isimli dalış teknesiyle aramaya çıkacaklarını; katılmak isteyen belgeli dalgıçlardan destek beklediklerini açıkladılar.

Kayıp iki gencin Türkiye sahil güvenlik sınırlarını aşarak Midilli kıyılarına vurabileceği ihtimalini dile getiren ailelerin kaygılı bekleyişi sürerken, Ayvalık Kaymakamlığı’nın kayıp gençleri arama konusunda Midilli kurumlarıyla ilişki kurup kurmadığı bilgisi alınamadı.

Bu arada, ailelerden 2 yıldız sahibi dalgıçlara bir çağrı yapıldı. Hayri ve Mustafa Fırat’ı aramak için dalgıçlardan yardım talep eden aileler, denizdeki aramanın Midilli kıyılarına kadar genişletilmesi için de yetkililerden yardım bekliyor.