DENİZ YERLİKAYA Gezi Direnişi sırasında İstanbul E-5 otoyolunda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ve annesi Fadime Ayvalıtaş’ın anısına kurulan Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV), vakfa katkı sağlaması için dayanışma konseri düzenleyecek. Konser 30 Aralık’ta İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki M. Saffet Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak. Etkinliğe şair Ahmet Telli, oyuncu […]

Ayvalıtaş için kurulan vakıftan dayanışma konseri

DENİZ YERLİKAYA

Gezi Direnişi sırasında İstanbul E-5 otoyolunda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ve annesi Fadime Ayvalıtaş’ın anısına kurulan Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV), vakfa katkı sağlaması için dayanışma konseri düzenleyecek.

Konser 30 Aralık’ta İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki M. Saffet Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak. Etkinliğe şair Ahmet Telli, oyuncu Orhan Aydın, oyuncu Fuat Onan, yönetmen Hüseyin Karabey, sanatçı Mervan Tan, Erdal Güney, Haluk Tolga İlhan katılacak. Bu yıl kurulan MAFAV, konseri ‘Köklerimiz Gezi’de, gelecek ellerimizde!’ sloganıyla duyuruyor.

Baba Ayvalıtaş: Herkesi desteğe çağırıyoruz

MAFAV Başkanı Ali Ayvalıtaş konserle ilgili şunları söyledi: “Benim oğlum öldürüldüğünde çalışıyordu. Tek amacı okumaktı lakin ekonomik şartlardan okuyamadı. Oğlumun ve annesinin adını yaşatarak geleceği umut olmak istiyorsanız, herkesi desteğe çağırıyoruz.”

Vakfın kurucu üyesi Aydın Aydoğan da şunları dile getirdi: “Mehmet kardeşimiz, okuyamayıp çalışmak zorunda kalan emekçi bir kardeşimizdi. Bu sebepten vakfın temel ilkesi, okuyamayıp çalışmak zorunda kalan yoksul insanlara destek olabilmek. Mehmet’in hayalinin başka gençlerin hayalinde yaşamasını istiyoruz. Vakıf ilk olarak Ataşehir Belediyesi’nin verdiği arsa üzerine bir kütüphane kurdu. Şimdi bunu büyüterek vakıf amaçlı çalışmaya başlayacak. Gezi’ye bu kadar yüklenildiği bir sırada böyle bir şeye kalkışarak aslında Gezi’nin ne kadar saf ve masum bir halk hareketi olduğunu kamuoyuna anlatmış olacağız. Tüm Gezi dostlarının gecemize gelmesini ve destek olmasını bekliyoruz.”