Azerbaycan polisi, ODTÜ’lü muhalif öğrenciyi ‘kaçırdı’
Muharrem Akbarov. (Fotoğraf: Twitter/SEP)

Haber Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, sıra arkadaşları Muharrem Akbarov’un Azerbaycan polisi tarafından ‘kaçırıldığını’ duyurdu.

ODTÜ’lü Akbarov’un kaçırıldığının duyurulmasının ardından Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Akbabov’un bir süre takip edildikten sonra evi yakınlarında kaçırıldığını aktaran SEP’in açıklamasında “Yoldaşımız Muharrem Akbarov, Azerbaycan polisince bir müddet takip edildikten sonra evi yakınında kaçırıldı. Ailesinin yoğun çabaları karşısında Bakü Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Halkı soyan Aliyev oligarşisi ancak kaba kuvvetle ayakta kalmaya çalışıyor” ifadelerine yer verildi.

TİP’li öğrenciler de Akbarov’un kaçırılmasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Paylaşımda, “ODTÜ öğrencisi ve MFT üyesi Muharrem Akbarov Azerbeycan polisi tarafından kaçırıldı! Muharrem’in, Azerbaycan yönetimine muhalif olduğu bahanesiyle hukuksuzca alıkonması kabul edilemez. Arkadaşımız yalnız değildir. Derhal serbest bırakılsın” denildi.