Balkan Panayırı için Bulgar şarkıcı Azis’i sahneye çıkaracağını açıklayan AKP'li Kestel Belediyesi, Azis’in “Sapkın” denilerek hedef gösterilmesinin ardından program değişikliğine gitti. Azis’in yerine Türk kökenli Bulgar sanatçı Toni Storaro’nun (Tunçer Fikret Ali) sahne alacağı duyuruldu.

Azis gitti Tunçer geldi: AKP’li Kestel Belediyesi panayır programını değiştirdi

Bursa’da “7. Geleneksel Balkan Panayırı” düzenleyecek olan AKP’li Kestel Belediyesi, ‘Azis’ olarak bilinen Bulgar şarkıcı Vasil Troyanov Boyanov’u sahneye çıkarmaktan vazgeçti.

Belediye, başta Yeni Akit olmak üzere gerici çevrelerin “Sapkın” olarak hedef almasının ardından Azis’i panayır programından çıkardı. Azis’in yeri Türk kökenli Bulgar sanatçı Toni Storaro (Tunçer Fikret Ali) ile dolduruldu.

azis-gitti-tuncer-geldi-akp-li-kestel-belediyesi-panayir-programini-degistirdi-921135-1.

Belediyeyi eleştiren ve şarkıcı Azis’i hedef alan Yeni Akit, “AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın Azis sahne alacak” başlıklı bir ‘haber’ yayımlamıştı. Haberde, Azis’e “Sapkın” diyerek hakaret edilirken, AKP'li belediyenin ‘yanlıştan dönmesi’ çağrısı yapılmıştı.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak da söz konusu haberi, “AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın 'Azis' sahne alacak” ifadeleriyle paylaşmıştı.

Akit’in haberiyle birlikte gerici çevreler Azis’e nefret kusmaya başladı. Bunun üzerine Kestel Belediyesi panayır programına ilişkin yeni afişi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Programda Azis’in yerini Toni Storaro’nun aldığı görüldü.

Yeni Akit ise karar değişikliğini “Kestel Belediyesi yanlıştan döndü!” başlıklı bir haberle duyurdu.