CHP, yurt genelinde Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınamak için meydanlara çıktı. İstanbul’daki eylemin adresi Şişhane Meydanı’ydı. Okunan ortak mesajda “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürüklemeye çalışanlara karşı uyanığız” denildi ve gereken önlemleri almayan Ankara Valisi Vasip Şahin ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifaya çağırıldı. CHP il teşkilatları, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak üzere 81 ilde, saat 12.00’de eşzamanlı […]

Azmettirici belli!

CHP, yurt genelinde Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınamak için meydanlara çıktı. İstanbul’daki eylemin adresi Şişhane Meydanı’ydı. Okunan ortak mesajda “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürüklemeye çalışanlara karşı uyanığız” denildi ve gereken önlemleri almayan Ankara Valisi Vasip Şahin ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifaya çağırıldı.

CHP il teşkilatları, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak üzere 81 ilde, saat 12.00’de eşzamanlı basın açıklaması yaptı. Ankara’daki eylemin merkezi CHP Genel Merkezi’ydi. İstanbul’daki eylemlerin adresi ise Şişhane meydanı oldu.
İstanbul’da İl Başkanlığı’nın da bulunduğu Şişhane’de düzenlenen açıklamaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş da açıklamaya destek veren isimler arasındaydı.

SALDIRI HEPİMİZE

Konuşmasında bu planlı saldırının başlangıcından son anına kadar kim varsa hukukun gereğini yapması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Herkes cezasını çekmelidir. İstifa etmesi gerekenler hemen istifa etmelidir. Bu yapılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış bir saldırıdır” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, “Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir. Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul’da genel başkanımızı koruyacaktır” dedi. Saldırı, Ankara’da da çok sayıda milletvekili, siyasi parti temsilcisi, kitle örgütü ve yurttaşların katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi. Kitle adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt, CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi CHP İl Başkanlığı önünde hazır bulundu.

SALDIRIYI HAZIRLADILAR!

81 ilde yapılan ortak açıklamada, “Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerinin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘iki büyük eserimden biri’ dediği, Cumhuriyet Halk Partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” denildi.