İpekyolu ülkelerinin katılacağı Uluslararası İpek Yolu Kısa Film Yarışması’na bu yıl 2043 film katılımıyla rekor bir başvuru oldu. Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve SETEM Akademi Derneği tarafından düzenlenen 5. SETEM Akademi B.A.K (Belgesel, Animasyon, Kısa Film) ve 3. Uluslararası İpekyolu Film Festivali için başvurular sona erdi.

B.A.K. ve 3.Uluslararası İpekyolu Film Festivali ise aralık ayında düzenlenecek.

3. Uluslararası İpekyolu Film Festivali

SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz Uluslararası İpek Yolu Film Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada; Festivalin 3. yılında uluslararası alanda bu kadar ilgi görmesinin sevindirici olduğunu ve bu ilginin giderek büyüyeceğine inandığını, bu yarışmayla İpekyolu’nun ülkeler arasında sadece ticari bir güzergâhın tanımı olmaktan çıkıp, kültürel alışveriş, dostluk, sanatsal paylaşım gibi kavramları çağrıştırmasını umduğunu dile getirdi. Yarışma, İpekyolu güzergâhında yer alan;Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, Irak, Mısır ve Hindistan’dan gelen filmler arasında yapılıyor. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali’nde ise ödüller, En İyi Belgesel, En İyi Animasyon, En iyi kısa film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde sahiplerini bulacak. İpekyolu jürisinde yer alan isimler şöyle; Hüsamettin Ünlüoğlu, Mehmet Güleryüz, Zeynep Tor, Ahmet Çadırcı, Salih Kalafatoğlu, Korhan Uğur ve Mehmet Bükülmez.

5. SETEM Akademi B.A.K. Ödülleri

SETEM AKADEMİ BAK Ödülleri (Belgesel, Animasyon, KısaFilm) olarak bilinen, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan yarışmanın, Ulusal Yarışma bölümünde bu yıl 189 film yarışacak. Ulusal ve Uluslararası yarışan toplam film sayısı ise 2229. BAK; Belgesel, Animasyon ve Kurmaca Film kategorilerinde SETEM üyelerinden oluşan jüri, dereceye giren filmleri değerlendirmeye başladı.

Belgesel film kategorisinde; en iyi belgesel film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi kurgu dallarında ödül verilecek.

Animasyon film kategorisinde; en iyi animasyon film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi animatör özel ödülü verilecek.

b-a-k-ve-uluslararasi-ipekyolu-film-festivali-393485-1.Kısa film kategorisinde ise; en iyi kısa film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu, en iyi senaryo dallarında ödül verilecek.

5. SETEM AKADEMİ BAK Ödülleri jüri üyeleri ise şu kişilerden oluşuyor: Belgesel kategorisinde; Feza Sınar, İsa Telci, Ensar Altay, Savaş Aykılıç, Öner Kılıç, Çiğdem Tavkul, Süreyya Önal, Mehmet Gün, Oğuz Makal, Enis Kal ve Zeynep Altay.

Animasyon; Mecit Beştepe, Şafak Tavkul, Ufuk Özenateş.

Kısa Film; Ahmet Çadırcı, Mehmet Güleryüz, Salih Kalafatoğlu, Aydın Bulut, Ercan Durmuş, Sadi Beyazıt, Barbaros Kılıç, Yelda Özkoçak, Erdal Özkan, Talip Şahin, Engin Saydam, Sabri Saydam, Emre Yalgın, Aksun Aygüz, Banu Bozdemir, Alper Akdeniz, Can Fakıoğlu, Hüsamettin Ünlüoğlu, Yüksel Torun, Murat Yaykın.