Baba Sahne’nin ödüllü oyunları sezonu açıyor

Baba Sahne’nin ödüllü prodüksiyonları Kanlı Komedya ‘Caligula’ ve “AşkÖlsün” yeni sezonun ilk oyunlarıyla tiyatroseverlerin karşısında! Roma İmparatoru Caligula’nın hikâyesiyle, halkın özgürlük ve demokrasi çağrısına eleştirel ve trajikomik bir yaklaşım getiren Kanlı Komedya ‘Caligula’ 20 Ekim Cumartesi akşamı; Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı tek kişilik “AşkÖlsün” oyunu ise 21 Ekim Pazar günü Baba Sahne’de sezonu açıyor.

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı, Ragıp Yavuz’un yönettiği Kanlı Komedya ‘Caligula’, 20 Ekim 2018 Cumartesi akşamı 20.30’da Baba Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun birlikte rol aldığı oyun; Saraçoğlu’na 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, Üstündağ’a ise 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödüllerini kazandırdı. Kanlı Komedya ‘Caligula’, sanata ve edebiyata katkılarıyla olduğu kadar, halkına ve çevresine yaşattığı zorbalık, vahşet ve sapkınlıklarıyla da tanınan Roma İmparatoru Caligula’nın hikâyesi üzerinden, halkın özgürlük ve demokrasi arayışına eleştirel ve trajikomik bir yaklaşım sunuyor.

Baba Sahne’nin ilk prodüksiyonu, Murat İpek’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği “AşkÖlsün” ise; sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış trajikomik bir hayat hikâyesi... Oyundaki rolüyle 42. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Günay Karacaoğlu’nun tek başına rol aldığı kahkaha dolu “AşkÖlsün”, 21 Ekim 2018 Pazar günü saat 16.00’da Baba Sahne’de izlenebilir.