DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisi için "O makamlara layık oldukları için gelmediler" diyen Erdoğan'a, "Buradan insanlar soruyor, diyorlar ki, 'Liyakatsiz dediğin Ali Babacan’la tam 13 yıl çalıştın. Niye üçüncü döneminin son gününe kadar Ali Babacan’la çalıştın? Ver bakalım bunun cevabını" ifadelerini kullandı.

Babacan'dan Erdoğan'a 'liyakat' yanıtı: "13 yıl boyunca niye çalıştın?"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve kendisi için “O makamlara layık oldukları için gelmediler” açıklamasına yanıt verdi. Babacan, “Liyakatle işbaşına gelmemişiz. İnsanlar da haklı olarak soruyor Erdoğan’a, 'Liyakat sahibi değildi de tam 13 yıl boyunca Ali Babacan’la niye çalıştın' diye" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün İstanbul’da bir dizi etkinliğe katıldı. Erzurumlular İl Derneği ve Arnavutköy Samsunlular Derneği ziyaretleri ve Arnavutköy Çilingir köyü sakinleriyle bir araya gelen Babacan, akşam da partisinin Arnavutköy İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Burada konuşan Babacan, Erdoğan’ın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile kendisi için “O makamlara kendi layık oldukları için gelmediler” açıklamasına şöyle yanıt verdi:

"Geçenlerde 'Liyakatle işbaşına gelmedi' diyor. Dinlediniz değil mi TRT’de? Vay vay vay, hâle bak ya. Liyakatle işbaşına gelmemişiz. Tabii insanlar da haklı olarak soruyor Erdoğan’a. 'Ya sen liyakat sahibi değildi de tam 13 yıl boyunca Ali Babacan’la niye çalıştın' diye insanlar soruyor.

Yine insanlar Erdoğan’a soruyorlar. Tek yetkili olduğun şu son 4 yıldır, 4 tane Merkez Bankası başkanı değiştirdin. 3 tane Hazine ve Maliye Bakanı değiştirdin. Demek ki işine gelmeyince hemen bakanı değiştiriyorsun. Buradan insanlar soruyor, diyorlar ki, 'Liyakatsiz dediğin Ali Babacan’la tam 13 yıl çalıştın. Niye üçüncü döneminin son gününe kadar Ali Babacan’la çalıştın? Ver bakalım bunun cevabını.

Ali Babacan, 2009’da istifa mektubunu verdiğinde, 2011’de ayrılmak istediğinde, 2019’da partiden istifa ettiğinde niçin ‘Kal’ diye ısrar ettin adama' diye soruyor insanlar. Bakanlıklar da Merkez Bankası da hikâye. Onun için bu ülke, bir krizden bir başka krize geçiyor."

(ANKA)