Eski AKP’li bakanlardan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Esenyurt ilçe binasında yaptığı konuşmada Kürt sorunuyla ilgili olarak, “Ortada bir sorun var ise ilgili herkesle görüşülmesi gerektiğini herkesin bilmesi lazım” dedi ve devleti “sorunun kaynağı” olarak tanımladı.

Babacan’dan Kürt sorunu açıklaması: Herkesle görüşülebilir

Eski AKP’li Başbakan Yardımcısı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Esenyurt İlçe Başkanlığı’nın açılışında Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Biz, Kürt meselesini görüyoruz, biliyoruz. Reddedenlerden değiliz. Kürt meselesinin çözümünün de meşru, demokratik siyasetten geçtiğini, geçeceğini gayet iyi biliyoruz” diyen Babacan, “Ortada bir sorun var ise bir mesele var ise ilgili herkes ile görüşülmesi gerektiğini ve görüşüleceğini de herkesin bilmesi lazım. Bu mesele de biz, devleti sorunun bir parçası olmaktan çıkarıp, devleti çözümün bir parçası haline getireceğiz. Şu anda devlet burada sorunun bir parçası, sorunun bir kaynağı” ifadelerini kullandı. Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“KEŞKE MECLİS ÇALIŞSA”

“Geçtiğimiz hafta TBMM’de bir haber ortaya çıktı. Anlık çeviri hizmetleriyle ile ilgili Meclis’te bir çalışma var. Dört tane dile çevriliyor. İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca. Bu listede bir eksik var. Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil, Kürtçe yok. Arkadaş, Kürtçe milyonlarca Kürt’ün dilidir. Şunun adını koyun artık. biz, Kürt meselesini mutlaka ama çözüme ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın tüm haklarını koşulsuz, şartsız, pazarlıksız derhal tanıyacağız. Hak talep edilmez. Pazarlık konusu edilmez. Devletin görevi, bütün bu hakları olduğu gibi tanımaktır. Biz, Kürt meselesini görüyoruz, biliyoruz. Reddedenlerden değiliz. Kürt meselesinin çözümünün de meşru, demokratik siyasetten geçtiğini, geçeceğini gayet iyi biliyoruz. Meşru demokratik siyaset, çözüm burada. Çözümü Meclis olarak gösterenler de var. Olabilir ama keşke Meclis çalışsa. Bugünkü Meclis’ten siz neyi çözmesini bekleyeceksiniz ki? El kaldır, el indir. Ona göre oluşmuş bir profil var orada. Asıl bu milleti temsil eden, temsil gücü çok yüksek bir Meclis gerçekten çözümlerin iyi bir adresi olacaktır. Ortada bir sorun var ise bir mesele var ise ilgili herkesle görüşülmesi gerektiğini ve görüşüleceğini de herkesin bilmesi lazım. Sorun varsa konuşa konuşa çözeceğiz. Bu mesele, herkesi ilgilendiren bir meseledir.”

“DEVLET SORUNUN BİR PARÇASI”’

“Kandan, gözyaşından beslenen hiç kimseye geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bu meselede biz, devleti sorunun bir parçası olmaktan çıkarıp, devleti çözümün bir parçası haline getireceğiz. Şu anda devlet burada sorunun bir parçası, sorunun bir kaynağı.”