DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yeni bir video yayınladı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez seçilmesi durumunda ülkenin ekonomik açıdan iyice gerileyeceğini ve "demokrasinin üzerine toprak atılacağını" savunan Babacan, iktidarın enflasyonla mücadele edecek kadrosu olmadığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Babacan'dan yeni video: Erdoğan kazanırsa taneyle soğan aldığımız günler gelecek

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ali Babacan, Twitter hesabından yeni bir video yayınladı. 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimleri hakkında konuşan Babacan, Erdoğan'ın seçilmesi halinde Türkiye'yi nasıl bir ekonomik tablonun beklediğini söyledi.

Videoyu 'Sefalet mi zenginlik mi' başlığıyla paylaşan Babacan, "Erdoğan kazanırsa" şunların olacağını söyledi:

"Enflasyon artacak, taneyle soğan aldığımız günler gelecek. Et, tavuk gibi gıdaları almak çok daha zor olacak. Çocukların gelişimi eksik kalacak. Seçim geliyor diye artırdıkları asgari ücret açlık sınırının bile altında kaldı. Erdoğan kazanırsa işsizlik katmerlenecek. Ekonomide derhal değişim olmazsa finans sektöründe yaşanan sıkışma patlamaya dönüşecek.

"DOLARIN ARTMASI KAÇINILMAZ"

"Erdoğan’ın kazanması yolsuzluk ve kara paranın artması demektir. Erdoğan’ın kazanması; akaryakıtın bulunamaması, savunma sanayimiz için gereken dövizin bulunamaması demektir. 'Yerli milli' diye herkese parmak sallayan Erdoğan bu ülkenin parasını pula çevirdi, Türk Lirası itibarını kaybetti. Torunlarımızı borca sokarak doları belli seviyede tutmaya çalışıyor, ona rağmen kur artıyor. Erdoğan kazanırsa doların artması kaçınılmaz. 

Türkiye en önemli yol ayrımlarından birinde olduğunu vurgulayan Babacan, "Boş hamasetleri elinizin tersiyle itin. Erdoğan’ın kazanması; zam yağmuru, yoksulluk, orta direğin tümüyle çökmesi demektir. Çocukların et, tavuk, peynir yiyememesi, kıtlık ve kuyruk demektir. Demokrasimizin üzerine toprak atılması demektir" diye konuştu.