DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Biz, '6 Nisan'dan sonra olacak hiçbir seçime oy vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olma tartışmalarını yorumlayan Babacan, "Biz Erdoğan'ın ikinci dönemi olduğunu söylüyoruz. Erdoğan, tek imzayla seçime giderse biz DEVA Partisi olarak YSK'ya itiraz dilekçemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Babacan: Erdoğan'ın ikinci dönemi olduğunu söylüyoruz

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FOX TV'de Çalar Saat programına katılan Babacan, Altılı Masa'da birçok farklı fikrin bulunduğunu berliterek, "Kriz kelimesini asla kullanmamak lazım. Altılı Masa'da pek çok görüşte farklı görüşler var. Ama masaya oturduğumuzda herkes fikrini söylüyor. Bu masayı bozan olmak hiçbir siyasi partinin kaldırabileceği bir yük değil" dedi.

Babacan, Davos'a davet aldığını ve programa katılacağını söylerken "Davos’taki mesajımız, ‘Asla Türkiye’den vazgeçmeyin. Türkiye büyük bir ülke. Türkiye seçimlerden sonra dünyayla barışık, dünyayla konuşan, alışveriş eden, sözünün gücü olan bir ülke olacak. Ülkemize güvenin’ olacak" ifadelerini kullandı.

"YSK'YA İTİRAZ DİLEKÇEMİZİ VERECEĞİZ"

"AK Parti seçimleri kaybetmiş durumda" diyen Ali Babacan, şunları söyledi: "O yüzden MHP'ye muhtaç. Bu seçimlerde de 2018 seçimlerinden çok daha kötü bir sonuç olacak. Yorulmuş ve yorgun bir iktidar iş başında. Son 4 buçuk yıldır ülkenin menfaatine ürettiği şeyler ne? 'Ben ekonomistim' diye diye aldığı kararlarla ülkemizin geldiği durum belli."

"Seçim tarihi ya Meclis kararı ya da Cumhurbaşkanı kararıyla oluyor. Ama biz, '6 Nisan'dan sonra olacak hiçbir seçime oy vermeyeceğiz' dedik" hatırlatmasında bulunan Babacan, "Biz Erdoğan'ın ikinci dönemi olduğunu söylüyoruz. Erdoğan, tek imzayla seçime giderse biz DEVA Partisi olarak YSK'ya itiraz dilekçemizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Babacan, "AK Parti'de olduğum dönemde Gezi olaylarına kadar troll hesaplar yoktu. İktidar Gezi olaylarından sonra kendi troll ordularını oluşturdu. Şu andaki iktidar için kaynak sorunu yok" diye konuşu.