DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile esnaf arasında özelleştirmeler konuşuldu. Esnaf, Babacan'a yönelik, "Özelleştirme politikası sizin ve Mehmet Şimşek’in dönemlerine denk geliyor" dedi. Babacan ise özelleştirmeleri savunarak, "Özel sektör daha verimli işletiyor. Devlet olunca 10 bin kişi çalışıyorsa, zorla bir 10 bin daha alıyor. Ondan sonra zarar ediyor. Zararı da bütün milletten topladığın vergiyle ödüyorsun" iddiasında bulundu.

Babacan özelleştirmeleri savundu: Özel sektör daha verimli işletiyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, özelleştirmeleri savunan açıklamalarda bulundu. "Telekom özelleşti, ne oldu?" diye soran Babacan, "Mülk devletin. Bütün altyapı devletin. Sadece işletme lisansı özeleştirildi. 6 buçuk milyar dolar nakit para aldı devlet o zaman" ifadelerini kullandı. Babacan, özel sektörün daha verimli işlettiğini iddia etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Adana’da sebze meyve hali esnafıyla sahurda bir araya geldi.

Babacan, Millet İttifakı’na ilişkin bir soruya “Biz henüz ittifakta değiliz. Ama altı partili masada bazı ortak çalışma alanlarına katkı sunuyoruz. Henüz ittifakta değiliz. İttifak olması için daha çok şey konuşmamız lazım” yanıtını verdi.

Babacan ile bir esnaf arasında özelleştirmeler konuşuldu.

Babacan, “Önemli olan kurum tekel mi? Yoksa kurum herkesin yaptığı işi mi yapıyor? Mesela şu çay bardağını kamu kuruluşu üretiyor. Devletin ne işi var çay bardağı üretmeyle? Herkes yapıyor zaten. Onu özelleştirmekte fayda var” dedi.

Esnafın “Özelleştirme politikası sizin ve Mehmet Şimşek’in dönemlerine denk geliyor” sözleri üzerine Babacan, “Özelleştirme hep Maliye Bakanlığı’na bağlı olmuştur. Telekom gibi özelleştirmeler rahmetli Kemal Unakıtan’ın döneminde" yanıtını verdi.

"Mesela Telekom özelleşti, ne oldu?" diye soran Babacan, "Mülk devletin. Bütün altyapı devletin. Sadece işletme lisansı özeleştirildi. 6 buçuk milyar dolar nakit para aldı devlet o zaman. Bu paranın hepsi yurt dışından geldi, Türkiye’ye. Çok büyük para. Mülk, tapu, altyapı, sistem, kablolar hepsi devletin. Özel sektör daha verimli işletiyor. Devlet olunca 10 bin kişi çalışıyorsa, zorla bir 10 bin daha alıyor. Ondan sonra zarar ediyor. Zararı da bütün milletten topladığın vergiyle ödüyorsun. Özelleştirme için ‘Silmece kötüdür’ ya da ‘Silmece iyidir’ demek doğru değil. Özelleştirmeyi akıllıca yapmak lazım" iddiasında bulundu.