'Hırsız katil Erdoğan' sloganı attığı gerekçesiyle Manisa’da tutuklanan ve serbest bırakılan Şafak Kurt’un babası Ekrem Kurt’a da aynı sloganı atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Babaya da ‘Hırsız katil Erdoğan’ soruşturması

UĞUR KOÇ ugurkoc@birgun.net

“Hırsız katil Erdoğan” sloganı attığı gerekçesiyle Manisa’da tutuklanan ve serbest bırakılan Şafak Kurt’un babası Ekrem Kurt’a da aynı sloganı atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı. Ekrem Kurt savcılığa ifade verdi.

ÖDP Parti Meclisi Üyesi Onur Kılıç, “Hırsız katil Erdoğan” sloganı atarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiği iddiasıyla 12 Şubat’ta gözaltına alınmış ve ertesi gün tutuklanmıştı. Aynı gün Birleşik Haziran Hareketi’nin Türkiye genelinde yaptığı  "laik ve bilimsel eğitim için bir günlük boykot” eylemine Manisa’da katılan Şafak Kurt da Kılıç’ın tutuklanmasını protesto ederken aynı ifadeleri kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve 14 Şubat günü tutuklanmıştı. Kurt, 25 Şubat’ta tahliye edilmişti.

Şafak Kurt’un babası Ekrem Kurt’a da oğluyla birlikte katıldığı 13 Şubat’taki ‘boykot’ eyleminde “Hırsız katil Erdoğan” sloganı attığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla savcılığa çağrılan baba Ekrem Kurt bugün Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Ekrem Kurt, Savcı Yıldıray Tuna’ya verdiği ifadesinde polis kamerası görüntülerine dayanılarak tespit edilen kişinin kendisi olduğunu söyledi. Ancak suçlamaya dayanak olarak gösterilen görüntülerde iddia edildiği gibi “Hırsız katil Erdoğan” sloganı atmadığını belirten Ekrem Kurt “Erdoğan” ifadesini dahi kullanmadığını söyledi. Kurt, görüntülerdeki esnada başka biriyle konuştuğunu belirtti.

ÖDP Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç, Birleşik Haziran Hareketi İzmir Meclisi’nin geçen Ocak ayında yaptığı bir eylemde “Hırsız katil Erdoğan” sloganı attığı gerekçesiyle bir ay sonra gözaltına alınmış ve 13 Şubat’ta tutuklanmıştı. Kılıç’ın ardından tutuklamalar zincirleme bir hal almış, önce Kılıç’ın tutuklanmasını protesto eden farklı illerdeki ÖDP’liler gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ardından Kılıç’ın tutuklanmasını protesto ettiği için tutuklanan ÖDP’lilere destek vererek eylem yapan veya sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yazan parti üyeleri de tutuklanmıştı.