İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belirlendi. BAFTA ödülleri, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Royal Albert Hall’da düzenlenen törenle açıklandı. Yönetmenliğini Alfonso Cuaron’un yaptığı “Roma” en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi sinematografi ve en iyi yabancı dilde film ödüllerini alırken, İngiliz yapımı The Favourite geceyi 7 ödülle kapattı. İşte BAFTA […]

BAFTA 2019 ödülleri sahiplerini buldu

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belirlendi. BAFTA ödülleri, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Royal Albert Hall’da düzenlenen törenle açıklandı.

Yönetmenliğini Alfonso Cuaron’un yaptığı “Roma” en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi sinematografi ve en iyi yabancı dilde film ödüllerini alırken, İngiliz yapımı The Favourite geceyi 7 ödülle kapattı.

İşte BAFTA 2019 ödüllerinin kazananları:

En İyi Film

‘En İyi Film’ ödülünün yanı sıra ‘En İyi Yabancı Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Roma, 3 ödülle gecenin yıldızlarından oldu.

En İyi Erkek Oyuncu

Rami Malek, Bohemian Rhapsody filmindeki Freddie Mercury rolü ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alırken, film de ‘En İyi Ses’ ödülüne layık görüldü.

En İyi Kadın Oyuncu

The Favourite en iyi İngiliz filmi, aktris, yardımcı aktris, özgün senaryo, kostüm, prodüksiyon tasarımı ve makyaj dallarında ödülleri topladı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatan Green Book filminde başrolü üstlenen Mahershala Ali, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu

En İyi Belgesel

Alex Honold’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yosemite Ulusal Parkı’nda bulunan ”El Capitan” kayasına tırmanış ipi olmadan, yalnız başına tırmanışını anlatan belgesel film ‘En İyi Belgesel’ dalında ödüle layık görüldü.

En İyi Uyarlama Senaryo

Gerçek bir hikayeden uyarlanan ve kenti ele geçirmeyi planlayan bir örgütü durdurmaya çalışan dedektifin hikayesini anlatan BlacKkKlansman, ‘En İyi Uyarlama Senaryo’ ödülünü aldı.

En İyi Animasyon Filmi

Dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklynli genç Miles Morales’in hikayesini konu edinen Spider-Man: Into The Spider-Verse, ‘En İyi Animasyon Filmi’ ödülünü aldı.

En İyi Görsel Efekt

Ödül sezonuna hızlı bir giriş yapan Black Panther, 2019 BAFTA ödüllerinde de eli boş dönmeyerek ‘En İyi Görsel Efekt’ ödülüne layık görüldü.

En İyi Orijinal Müzik

Yetenekli ancak bilinmeyen Ally’yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine’i konu alan A Star İs Born, ‘En İyi Orijinal Müzik’ ödülü ile geceyi noktaladı.