AKP'li Bağcılar Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden Lokman Çağırıcı'nın yerine göreve Abdullah Özdemir getirildi.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'na AKP'li Abdullah Özdemir seçildi

Sağlık sorunları sebebiyle istifa etmesinin ardından 'cinsel içerikli görüntüler' sebebiyle tehdit edildiği iddia edilen AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yerine Abdullah Özdemir getirildi. Özdemir'in adaylığını AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe duyurmuştu.

Kabaktepe, Özdemir'in adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

Kastamonu'da 1983'te dünyaya gelen Abdullah Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği bölümünü ve İstanbul Kültür Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başlayan Özdemir, 11 Kasım 2007'de 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011'de 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi.

Bu süre içerisinde ABD'de bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve dünya siyaseti üzerine eğitim alan Özdemir, halen AKP Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev yapıyor.

Özdemir, belediye meclis üyeliği aday adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı.

2019 yerel seçimlerinde AKP Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilen ve aynı zamanda İBB Meclisi üyesi olan Özdemir, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini üstleniyor. Abdullah Özdemir, evli ve 1 çocuk sahibi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kalp sorunlarının tekrarlaması nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurmuş ardından Çağırıcı'nın cinsel içerikli görüntüler nedeniyle tehdit edildiği, konuyla ilgili soruşturma açıldığı öğrenilmişti. Çağırıcı, biri kadın, iki kişinin ellerindeki cinsel içerikli görüntüsü ile kendisine şantaj yaptıklarını belirterek şikayetçi olmuştu.