Bağdat'ta bir araya gelen Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, 'sınır güvenliği' konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye'nin hava harekatı ve İran'ın Irak sınırına yönelik bombalı saldırılarının ele alındığı görüşmede 'sınır güvenliğinin güçlendirilmesi konusunda hemfikir oldukları' aktarıldı.

Bağdat ile Erbil arasında 'sınır güvenliği' görüşmesi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat'ta sınır güveliği konusunu görüştü.

Görüşmede Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği hava harekatı ile İran'ın Irak sınırına yönelik bombalı saldırıları ele alındı.

Duvar'da yer alan habere göre görüşmenin ardından Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Her iki taraf da, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin son toplantısında kararlaştırdığı üzere güvenlik sorunlarını çözmenin ve komşu ülkelerle sınır bölgelerinde barış ve istikrar için çalışmanın önemini vurguladı" ifadelerine yer verildi.

Irak'ın merkezi hükümeti ile Erbil, geçtiğimiz hafta varılan anlaşma ile İran ve Türkiye sınırı boyunca federal muhafızların konuşlandırılmasında uzlaşmıştı.