Seçimlere çok kısa süre kala Türkiye'nin birçok bölgesinde bağımsız aday olarak seçime giren adaylar kampanyalarına hız verdi. İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran...

Seçimlere çok kısa süre kala Türkiye'nin birçok bölgesinde bağımsız aday olarak seçime giren adaylar kampanyalarına hız verdi. İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran, Eyüp ilçesinde sokak sokak dolaşarak insanlarla tokalaştı. 100 kişilik bir grubun ellerinde Baskın Oran bayraklarıyla seçim şarkıları söylediği yürüyüş, halk tarafından alkışlarla desteklendi. Oyuncu Mehmet Ali Alibora, gazeteci, yazar Aydın Engin'in, Baskın Oran'ın yanında yürüyerek katıldığı yürüyüşe, 100 kişilik bir kalabalık ve iki tane Baskın Oran seçim arabası eşlik etti.

78' LİLER BASKIN ORAN'LA BULUŞTU
Öte yandan dün 78' liler Federasyonu ve 78' liler Türkiye Girişimcileri Baskın Oran'la sabah kahvaltısında bir araya geldi. 78'liler Federasyonu Başkanı Nimet Tanrıkulu "22 Temmuz seçimlerinde 1. Bölge'de Ufuk Uras'ı 2. Bölge'de ise Baskın Oranı destekleyecekleri söyledi. 78'liler Türkiye Girişim sözcüsü Celalettin Can ise "Biz 78'liler olarak şimdiye kadar hiçbir politikacıya güvenmedik ama Baskın Oran'a sonsuza dek güveniyor ve destekliyoruz" dedi.

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ufuk Uras, dün sabah Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ev ziyaretleri yaparak seçmenleriyle birlikte kahvaltı yaptı. Öğleden sonra ise Yaşam Radyo'da canlı yayına katılan Uras, gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. Akşam saatlerinde ise ŞileTerminal alanında halkla buluşan Uras, Çakmak Mahallesi'nde salon toplantıları gerçekleştirdi.
İşçilerin ve işçi sınıfının adayı olarak milletvekili adayı olduğunu söyleyen Ercan Atmaca da, 1989 Bahar eylemlerinin mücadele ruhuyla bu seçimlerde ezilen tüm işçilerden ve işçi sınıfından oy isteyerek ortak mücadeleye çağırdı. Atmaca "Bu zamana kadar düzen partileri bizlere birçok vaatlerde bulundu ama hiçbirini yerine getirmedi. Bütün düzen partilerinin sermayenin elinde" dedi.

İzmir'de de Bin Umut bağımsız milletvekili adayları halkla buluştu. Gündoğdu Mey-danı'nda düzenlenen mitinge 10 binden fazla kişi katılırken, mitingde Özlem Altun, Ali Asker ve Çar Newa sahne aldı. Mitinge Bin Umut İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel katılırken, 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Muhdi Aslan da tutuklu bulunduğu Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden destek mektubu gönderdi.

Mitinge ayrıca DEP Eski Milletvekili Selim Sadak, DTP Eşbaşkan Vekili Selma Irmak, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, SDP İzmir İl Başkanı Semra Sezgin katıldı.

ONURKAN AVCI/ALİ CEMAL KARABUDAK