SOL Parti Uşak, Muğla ve Antalya’da halk buluşmaları gerçekleştirerek milletvekili adaylarını tanıttı. Uşak’ta konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Tam bağımsız ülke istiyorsanız oyunuzu SOL Parti’ye verin" dedi.

Bağımsızlık için oylar SOL Parti’ye
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

SOL Parti Uşak, Muğla ve Antalya’da halk buluşmaları gerçekleştirerek bu kentlerdeki milletvekili adaylarını tanıttı. Uşak İl Örgütü, İsmet Paşa Caddesi boyunca gerçekleştirilecek yürüyüş sonrasında Tiritoğlu Parkı’nda SOL Parti’nin Uşak Milletvekili adaylarını tanıttı.

Yürüyüşe katılan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “SOL Parti 600 devrimci adayıyla 81 ilde seçimde pusulada olacak. Bizim bütün arkadaşlarımız yurtseverdir, bütün arkadaşlarımız halkı için hiçbir şey beklemeden mücadele eden devrimcilerdir. Yarını kazanmak için SOL Parti 600 devrimci adayıyla bu topraklarda mücadeleyi büyütecek. Bu haramileri hep beraber göndereceğiz dedik ve sözümüzdeyiz. Bu 20 yıllık karanlığı bitireceğimiz gün geliyor. Harami saltanatına karşı 21 yıldır köy köy, sokak sokak, meydan meydan direndik. Bu ülkeyi seven herkesle omuz omuza verip mücadele edeceğiz ve kazanacağız. 14 Mayıs’tan sonra ikinci bir tarih olmayacak. Hep beraber ilk turda bu seçimi bitireceğiz" dedi.

İşleyen, şunları dile getirdi: "Biz başardık. 21 yıldır bir kere bile teslim olmadık. Bir kere bile boyun eğmedik. Bir kere bile geri adım atmadık. Kimse korkmasın. Sandıklara memlekete sahip çıkar gibi sahip çıkalım. O zaman kimse bizi yenemez. 14 Mayıs sabahı bu ülke güneşli bir güne uyanır. Hep birlikte bunu başaracağız. Mücadele burada bitmeyecek. Bu ülke emekçilerinin sorunları sadece bu iktidarın değişmesiyle sona ermeyecek. Değiştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Solda yürek, bağımsızlık, laiklik ve gelecek var. Bize bu seçimde barajı aşamazsınız diyebilirler. Hiçbir oyunuz boşa gitmeyecek. Devrimcilere verilen hiçbir oy boşa gitmeyecek. Çiftçinin, yoksulun, işçinin haklarını alması için bu ülkenin devrimcilerinin güçlenmesi gerekir. Biz değerlerimize oy istiyoruz. Eğer tam bağımsız ülke istiyorsanız, laiklik istiyorsanız, bu mücadeleyi büyütmek için oyunuzu SOL Parti’ye verin"
SOL Parti Muğla İl Örgütü ise Milas İlçe Örgütü’nün gerçekleştirilen açılışında, Muğla Milletvekili Adaylarını tanıttı. Buluşmaya katılan SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer, “SOL Parti, uzunca bir dönemdir cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir referandum özelliği taşıdığını savundu. Şimdi bunun gereği olarak hem de parlamento seçimlerin için sokaklardayız. Çünkü bu karanlığın durdurulması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karanlığı durdurmak için oylarımızı Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Ancak karanlığı durdurmak yetmez. Aydınlığa kavuşmak gerekir. Aydınlığa giden yol, laikliğin, emeğin, bağımsızlığın, kamunun politikalarını savunarak ancak mümkün olabilir. Bu karanlık düzenden ancak esaslı çıkış devrimcilerle mümkün olabilir. Hem seçim sürecinde,  hem seçim sonrasında memlekette en büyük ihtiyaç sosyalistlerdir. SOL Parti’ye verilen her oy devrimci birikime, Türkiye’nin özgürlük mücadelesinedir. Verilecek her oy Fatsa’da, Uşak’ta sokaklarda meydanlarda sürdürülen mücadeleyi kuvvetlendirmektir” dedi.

SOL Parti Antalya İl Örgütü de Attalos Meydanı’nda halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul, “20 yıldır siyasal İslamcı faşizme karşı mücadelenin onuruyla, şimdi halka, kadınlara, gençlere düşman bu karanlığa son verecek bir mücadele için ileri atılıyoruz. Kazanacağız! SOL’un örgütlü gücüyle yeni bir ülke kuracağız.SOL Parti’nin ikili bir siyaset hattını uzun süredir tüm Türkiye’de savunuyoruz.  Birinci görevimiz bu felaket iktidarından kurtulmak.   Bize verilen hiçbir oy boşa gitmez, onların baraj sistemlerine başkaldırıyoruz. Diyoruz ki SOL Partiye verilecek her oy bu ülkenin güneşli günlerine verilecektir. Bu ülkenin yeniden kuruluşuna verilecektir” dedi. 

***

İzmir adayları bugün tanıtılacak

Öte yandan SOL Parti İzmir İl Örgütü bugün saat 14.00’te Fuar Kültürpark’ın içinde bulunan Gençlik Tiyatrosu’nda “Felaket iktidarını gönderelim” sloganıyla etkinlik düzenleyecek. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in katılacağı etkinlikte, SOL Parti İzmir Milletvekili adaylarının tanıtımı gerçekleştirilecek. SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, şunları söyledi: “Tüm demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve dost siyasi partilerin temsilcilerine partimizin seçime kadar İzmir’de yapacağı çalışmaları anlatacağız. Milletvekili adayı arkadaşlarımız kendilerini tanıtacak. Seçim sürecinin önemini ve kıymetini dile getirerek, tek adam rejimine son vermenin yol ve yöntemlerini konuşacağız. Bergama, Dikili ve Kınık’ta seçim çalışmalarımız başladı ancak asıl seçim startını bugün vereceğiz.”