Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beledesi 20. Kültür Festivali düzenleniyor. 6 Ağustos'a kadar sürecek festivalde, panellerden, spor yarışmalarına, konserlere ve açılışlara kadar onlarca etkinlik gerçekleştirilecek

Bahadın 20. kez kültür şenliği düzenliyor

Bahadın BirGün

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi 20. Kültür Festivali yarın başlıyor. Bahadın Belediyesi ile Bahadın Kültür Derneği’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen şenlikte dayanışma, kaynaşma ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor. Toplumsal değerlerin ön plana çıkartıldığı şenlikte yerel sorunlar, yerel kalkınma plan ve projeleri yanında ülke sorunlarının da tartışıldığı panel ve söyleşiler düzenleniyor.

BOZKIR AÇAN ÇİÇEK
Kültür Şenliği kapsamında I. Arif Baş Öykü Ödülü sahiplerini bulacak. Seçici kurul üyeleri Erol Toy, Öner Yağcı, Celal İlhan, Saygı Öztürk, Haydar Eroğlu ve öykü yarışmasında dereceye giren yazarlar bu törende bulunacak.
Bahadınlı yazarlardan ve eski TİP milletvekili Yusuf Ziya Bahadınlı ile bir söyleşi gerçekleşecek, söyleşide Sadık Albayrak ve Müslüm Kabadayı görev üstlenecekler.

BirGün Gazetesi yazarı Attila Aşut, festival kapsamında “Şiir ve Dil” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ersan Ocak, Sabahattin Ali’yi anlattığı “Ölümü Ardında Gezdirenler” adlı bir sokak tiyatrosu sunacak.

DEMOKRASİ, LAİKLİK, ADALET
Pazar günü “Demokrasi, Laiklik, Adalet” konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Hilmi Yarayıcı, Ali Şeker gibi Haziran Yürütmesinden milletvekilleri, Eğitimsen Genel Başkanı Feray Aydoğan konuşmacı olacaklar.

BirGün gazetesi yönetim kurulu üyesi Abdullah Kahraman panelde kolaylaştırıcılık görevini üstleniyor.

Bahadın’da Yaşlı Bakım Merkezi açılışı da şenlik sırasında yapılacak. Bahadınlıların ortak girişimiyle oluşturulan Bahadın Yaşlanma Vakfı 24 kişilik bir yaşlı bakım merkezi binası yaptırdı. Bu binanın açılışı sebebiyle “Sağlık Sorunları” konulu bir de panel düzenleniyor. Panelde Yaşlılık ve Sağlık Sorunları üzerinde durulacak. Panelde Prof. Dr. İlker Yılmaz, Dr. Mustafa Çoban, Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül gibi akademisyenlerin yanında Dünya Yaşlılık ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar ve Elif Burcu Demirbaş yer alıyor. Bu paneli İngiltere’de yaşlılık üzerine çalışmalar yapan Ferda Erdemir yönetecek.

BAHADIN’A SANATÇI AKINI
Şenlik gece de konserlerle devam edecek. Konserlerde Güler Duman, Oğuz Aksaç, Caner Gülsüm, Tolga Kaya, Cankat Erdoğan, Kurtuluş Ünalmış, Erdal Beyazgül, Erkan Satılmış ve Bahadınlı sanatçılar sahneye çıkacaklar.
Bahadın Kültür Şenliğinde çocuk şenliği bölümü hazırlanıyor ve uçurtma, resim yapma, duvar boyama, drama gibi etkinlikler düzenleniyor.

Üç gün sürecek şenlik öncesinde bir haftaya yayılan “Biz Bize Kültür Günleri”nde Bahadın’a özgü gelenek ve çocuk oyunları sergilenecek. Atölye çalışmaları yapılacak. Cem töreni düzenlenecek. Açık hava sineması gösterimleri olacak. Bahadın’a özgü oyunlar ve gelenekler sergilenecek.

Teması “Demokrasi, laiklik ve adalet” olarak belirlenen şenlikte imza günleri ve çeşitli sergilere yer verilecek.