Bahadır Grammeşin’in katillerinin yargılandığı dava 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme duruşmayı, 26 Ocak 2018 günü saat 10.30’a ertelendi

Bahadır’ın davasında erteleme kararı çıktı

YAŞAR GÖKDEMİR

Kadıköy’de, 8 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken çeteler tarafından bıçaklanarak öldürülen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) ve Eğitim Sen üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin’in katillerinin yargılandığı davaya dün Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme duruşmayı 26 Ocak 2018 günü saat 10.30’a erteledi.

Duruşmaya heyet değişikliği nedeniyle önceki zabıtlar okunarak başlandı. Sanık Hasan Özcan hakkındaki yakalama kararının infaz edilemediği açıklandı.

Sanık Mert Nikelay’ın avukatı söz alarak “Görüntülerde sanıklar ve katılanların eylemlerinin daha rahat denetlenebilmesi için görüntülerin bilirkişi vasıtasıyla çözümünün yaptırılmasını ve yazıya dökülmesini talep ediyoruz” dedi.

Sanık Yahya Burak Ataç avukatı, “Önceki dilekçelerimiz ve beyanlarımızda belirttiğimiz sebeplerle müvekkilimizin tahliyesine karar verilsin” diye konuştu.

Savcı ise, “Yakalamanın infazının beklenmesi ile, atılı suçun vasfı, delil durumu, tutuklama nedenlerinin halen devam ettiği göz önüne alınarak tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep olunur” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Ocak 2018 günü saat 10.30’a erteledi.

Avukat Ayhan Erdoğan duruşmayı BirGün’e değerlendirdi.

Önümüzdeki celsede büyük ihtimal karar verileceğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Bir aksilik olmazsa karara kaldı. Yakalanmayan sanık var Hasan Özcan. Eğer gelecek celseye kadar yakalanmaz ise onun dosyası tefrik edilecek, tefrikten sonra hüküm kurulacak. Hüküm de İstinaf mahkemesinin bozması doğrultusunda olacak. Yani Erkan Çınar dışında diğer sanıklar hakkında da ağırlaştırılmış hükümler uygulanacak. Bizim tahminimiz yardımdan değil de kasten adam öldürmeden hüküm giyeceklerini düşünüyoruz. Bu yolda da hüküm kurulması gerektiğine inanıyoruz. Hasan Özcan’ın da yakalanmasını umut ediyoruz, yurtdışına çıktığına yönelik dedikodular var. Yakalanırsa cezalandırılması yerinde olacak.”