Bahadır Öğretmen unutulmadı

Bahadır Grammeşin'in ölümünün üçüncü yılında dostları ve arkadaşları tarafından anıldı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kadıköy ilce binası önünde baslayan yürüyüş Bahadır'ın vurulduğu yerde sonlandırıldı. Yürüyüş boyunca sık sık Baho'ya sözümüz halk iktidarı, Baho'ya sözümüz devrim olacak, Baho'ya sözümüz Haziran Türkiye'si sloganları atıldı.

Bahadır'ın katledildiği yerde toplanan arkadaşları ve dostları burada konuşmalar yaptı.
Sözü ilk olarak Bahadır'ın avukatları adına Burak Eskici aldı. Eskici "Bahadırı yitireli üç yıl oldu. Katillerinin yargılanması hala devam ediyor. 3 değil 13 yıl sürse de kazanacağız. Yargılamayı ısrarlı şekilde takip eden arkadaşları da bu mücadeleye katkı sundu. Biz mücadelemiz sonucunda hepsinin müebbet almasını sağladık" dedi

Ardından Hazıran adına konuşan Burak Yücel şunları söyledi:

bahadir-ogretmen-unutulmadi-461592-1.

"Milyonların bugunkü sisteme yeter çığlığıyla haykırdığı bugün Bahadır'ı sadece anmak için değil onun aramızdan ayrılışının yıldönümünde onu yaşattığımızı göstermek için buradayız. Bahadır sadece bedenen aramızda değil. O gülüşüyle aramızda yaşıyor. Bahadır ölümsüzdür. Ona söz Haziran Türkiye'sini kuracağız."

Yücel'in ardından Devrimci Gençler adına konuşan Çağdaş Bülbül şu ifadeleri kullandı:

bahadir-ogretmen-unutulmadi-461593-1.

"Kadiköyde üç yıl önce kadına tacizi engellemek isterken öldürüldü Bahadır. O hep inandığı değerler uğruna mücadele etti. Cümle kurmayan çocuklara şiirler yazdırdı. Ne mutlu bize ki onunla birlikte sloganlar attık. Bahadır'a sözümüz devrim olacak."

Son olarak sözü ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Çiçek Çatalkaya aldı. Çatalkaya "Üc yıl önce kopardılar onu bizden, üç yıldır hep bir eksiğiz. Onunla aynı dönemi yaşayanlar olarak bizler şanslıyız. Ama Bahadırın düşleri korkutan düşlerdir. Biz biliyoruz ki onun şahsında düşleri katledildi. Bize onun bıraktığı mirası, değerleri yaşatacağız. Bahadır için onun anısına yeniden üreteceğiz. Bahadırı ancak böyle yasatabiliriz" ifadelerini kullandı.
Çatalkaya'nın ardından müzik dinletisi yapıldı ve anma sonlandırıldı.