Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Borçka Kitap Günleri başladı. 22 Mayıs’a kadar sürecek ve Ataol Behramoğlu'ndan Ercan Kesal'a birçok sevilen ismi ağırlayacak etkinliğe BirGün yazarları İbrahim Ö. Kaboğlu, Zeynep Altıok Akatlı, İbrahim Varlı ve Berkant Gültekin de katılacak.

Baharı kitaplarla karşılayan Borçka Kitap Günleri başladı

Artvin’de Borçka Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Kitap Günleri başladı.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Borçka Kitap Günleri 16-22 Mayıs tarihleri arasında bir hafta boyunca kitapseveri ağırlayacak. Uluslararası Tiyatro Festivali’yle eş zamanlı olarak düzenlenen Kitap Günleri’nin açılışına Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Yayıncılar Kooperatifi Başkanı Elif Akkaya ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Çok sayıda yazar, edebiyatçı ve gazetecinin katılacağı etkinliğin açılışında yapılan konuşmalarda baharı kitaplarla karşılamanın mutluluk verici olduğu dile getirildi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı konuşmada “Tiyatro buluşmalarıyla birlikte kentimizde aynı zamanda kitap günlerinin de ilkini düzenlemiş olduk. Borçkamızın kültür ve sanat kenti olması için bundan sonrasında da Borçkalılardan aldığımız güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kitap Günleri’ne Ercan Kesal, Ataol Behramoğlu, Latife Tekin, Taner Gökdemir, Ayşen Şahin, Leman Albayrak, Kevser Ruhi, Ruhan Odabaş, İsrafil Balcı, Cemil Kılıç’ın yanı sıra BirGün yazarları İbrahim Ö. Kaboğlu, Zeynep Altıok Akatlı, İbrahim Varlı ve Berkant Gültekin de katılacak.

Yazarlar imza ve söyleşilerle okurlarla bir araya gelecek. Kitap Günleri’nin ilk söyleşisini ise Zeynep Altıok Akatlı gerçekleştirdi. Akatlı, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

bahari-kitaplarla-karsilayan-borcka-kitap-gunleri-basladi-1016776-1.