Bu yıl ikincisi düzenlenecek ‘Bahçede Yaz Festivali’ 25 Ağustos ve 10 Eylül tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta gerçekleştirilecek.

‘Bahçede Yaz’ müzikle güzel

Kültür Sanat Servisi

Klasik müziğin açık havada yankılandığı ‘Bahçede Yaz Festivali’ ikinci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yılki festivalde doğumunun 250’nci yılında klasik müziğin efsanevi ismi Beethoven ile Eski Türk müziğinin dahi bestecisi Dede Efendi buluşuyor. Festival Can Çakmur’un piyano resitaliyle 25 Ağustos’ta açılış yapacak. Dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinde, dünyanın önemli şefleri ve orkestralarıyla solist olarak konserler veren Çakmur, özel bir programla izleyiciyle buluşacak.

27 Ağustos’ta, Macar klavsen virtüözü Márton Borsányi, İklim Tamkan (klavsen), Senem Demircioğlu (mezzo soprano) ve Mehmet Gökhan Bağcı (keman) ve arkadaşlarının gerçekleştireceği konser, İstanbul’da ilk kez iki klavsenin aynı anda sahnede bulunduğu bir topluluğun konseri olması bakımından özel bir yere sahip.

29 Ağustos’ta ise daha önce Bach & Bahar festivalinde akıllarda yer eden bir performans sergilemiş olan Baroque Ensemble Transylvania, Dimitrie Cantemir’in ülkesinden etkileyici bir barok gecesi sunmaya geliyor.

UNUTULMAZ BİR BEETHOVEN GECESİ

Festivale Rusya’dan katılacak olan Gagik Makichyan ve Natalia Sokolovskaya, Beethoven viyolonsel piyano sonatlarının yanı sıra klasik müziğin sevilen eserlerini seslendirecekler. Rusya’nın Ulusal Filarmoni Orkestrasının viyolonselciliğini yapmış olan Makichyan ve uluslararası piyano yarışmalarında birincilik ödülleri almış Sokolovskaya 31 Ağustos’ta unutulmaz bir Beethoven gecesi yaşatmaya hazırlanıyor.

Münip Utandı ve Türk Sazları Topluluğu, 2 Eylül’de bir Osmanlı-Türk musikisi konseri ile müzik tutkunlarına gerçek bir şölen sunacak. Günümüzde Türk müziğinin belki de en önde gelen şarkıcısı Münip Utandı, 3. Selim’den Münir Nurettin’e, şarkılardan saz eserlerine uzanan, bir repertuar ile izleyiciyle buluşacak.

THE BAROCK M ENSEMBLE YENİDEN SAHNEDE

3 Eylül’de ise geçtiğimiz kapanış konseriyle izleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı, klavsen, keman, viyolonsel ve barok gitardan oluşan The Barock M Ensemble bu yıl da İstanbul’a dinleyicileriyle buluşmaya geliyor.

Yine geçtiğimiz yıl festivalde sahne alan İzmir Barok, 8 Eylül’de izleyiciyi Rönesans’tan Barok döneme bir yolculuğa çıkaracak. Konserde Fux’un Posta Turcica’sından, Telemann’ın Mezettin en Turc eserine, Lully’nin Türk Paşasını Karşılama Marşı’ndan Ali Ufki Bey’in sözlü eserlerine uzanan çok çeşitli ve renkli bir repertuar sunuyor.

Festivalimizin kapanış konserinde ise çok özel bir konser için, Olgu Kızılay; Dorukhan Doruk; ve Jerfi Aji tarafından oluşturulan bu topluluk, oda müziğinin herkesçe bilinen şaheserlerinden Beethoven’ın Archduke Trio’su ve Dvořák’ın Dumky Trio’sunu ve ayrıca Kamran İnce’nin festivalimiz için özel olarak bestelediği Dede Remix’i seslendirecekler.

Festivalin biletleri Biletix’ten temin edilebilecek.