MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle yaptığı iftar buluşmasında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. MHP’li Bahçeli, “Her şey çok güzel olacak” sloganını paylaşarak CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçılar arasında yer alan Cem Yılmaz’la ilgili “Ben onu görünce önce bir elbiseni değiştir derim. Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem” yorumunda bulundu. […]

Bahçeli: Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle yaptığı iftar buluşmasında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

MHP’li Bahçeli, “Her şey çok güzel olacak” sloganını paylaşarak CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçılar arasında yer alan Cem Yılmaz’la ilgili “Ben onu görünce önce bir elbiseni değiştir derim. Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem” yorumunda bulundu.

Bahçeli, “Türkiye’de TV’ler olmayan sanatçıları olur hale getiriyorlar. O kadar yükseldikten sonra bir laf etmesi lazım. Onları dikkate almıyorum ben. Herkes Cem Yılmaz Bey’i sever ve çok güler. Ben ise onu görünce önce bir elbiseni değiştir derim. Kravat tak, hatta takma başka bir şeyler yap. Belediye seçiminde oy vereceksen git ver ama sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma. Yüzde 49’u sevebilirsin ama yüzde 51’e de saygı duy. Ben, Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem” diye konuştu.

‘O ŞAHSI AFOROZ ETSİN’

Galatasaray Spor Kulubü yöneticisi Hayri Kozak’ın çıkışına da tepki gösteren Bahçeli, “Galatasaray o şahsı aforoz etsin” dedi. TÜSİAD’ın İstanbul seçimi sonrasında yaptığı açıklamaya da tepkili olan Bahçeli, “Doğru değil, başkanlarının sarf ettiği cümleyi ona tersine okuturlar” ifadelerini kullandı.

‘YILDIRIMLAR ÇAKSIN’

Bahçeli, “Her şey çok güzel olacak” sloganına karşı “Yıldırımlar çaksın” sloganı önerisinde bulundu: “Cumhur ittifakının sloganının belirleyicisi MHP değil. Çünkü bu sloganı belirleme görevi Cumhur ittifakının ana kütlesi olarak bulunan ve adayları da kendilerinden olan AK Parti olmalıdır. Bana ille de bir slogan diyorsanız, “İstanbul’da bu kadar gürleyen havada, yağmur bereket varken yıldırımlar çaksın.”

DOKUNULMAZLIK GÜNDEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kemal Derviş’in çömezi” ifadelerini kullanan Bahçeli, yeniden dokunulmazlık çağrısı yaparak “Neyin hodri meydanı, dokunulmazlığı getireceksen sen getireceksin, fezleke yoluyla gelirse de oyumuz belli” diye konuştu.

Bahçeli, İstanbul’da “hemşehri harekatı” yapacaklarını belirtirken Cumhur İttifakı’nın yüzde 52’nin üstüne çıkması gerektiğini söyledi.

ÖCALAN’IN AVUKAT GÖRÜŞMESİ

Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:

“Tabii HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman; HDP’nin oylarının hepsini Cumhur ittifakına kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek farklı noktalara getirerek hele hele PKK onun YPG’siyle onun HDP’siyle işbirliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanlar ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme yattaki görüşmeler olmalıdır.”