HDP’yi ‘terör aparatı’ diye tanımlayıp Demirtaş’a ‘hilkat garibesi’ diyen Bahçeli, İnce’ye ise ‘bedbaht’ göndermesi yaptı

Bahçeli, Demirtaş ve İnce’yi hedefe koydu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te temsiliyeti olan HDP’nin ‘terör aparatı’ olduğunu savundu. MHP lideri, HDP’nin 1.5 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için ise ‘hilkat garibesi’ ifadesini kullandı.

Anket tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Bahçeli, “Varsın olsun şirret dedikodularına yenilerini eklesinler. Durmasınlar yüzde 5 -6’ya düştüğümüzü şerefsizce iddia etsinler. Bunlara aldırış etmeyiniz. Bunlara ciddiye ve dikkate almayınız. MHP’nin inişi ve iddiası için el ovuşturmaya maya ve meşrebi haramla dolanlar 24 Haziran’da ya şok olacaklar ya da yok olacaklardır” dedi.

Bahçeli, HDP ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş hakkında, “HDP, FETÖ’nün yükselen yıldızıdır. HDP, bir terör aparatıdır, cumhurbaşkanı adayı ise hilkat garibesidir” diye konuştu.

İnce’ye sert çıktı
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin “Erdoğan beyaz Türk, ben Türkiye’nin zencisiyim” ifadelerine tepki gösteren Bahçeli, “Türkün beyazı zencisi olmaz, tarih boyunca da olmamıştır. Ya Türk’sündür, ya değilsindir, ya adamsındır, ya da ar damarı çatlak bir bedbaht. Neyin beyazı? Neyin zencisi? Her yeriniz simsiyah olmuş farkında değilsiniz. Ne konuştuğunu bilmeyen, ağzından çıkanı kulağı duymayan İnce’nin, freni patlamış dengesi bozulmuştur” dedi.

Bahçeli, Kandil operasyonuyla ilgili, “Al bayrağımız; eninde sonunda, en kısa sürede Kandil’deki hainlerin tepelerine de dikilecektir” ifadesini kullandı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olaylara değinen MHP Lideri, “Suruç’ta kanlı ve kahpe saldırı aynı zamanda demokrasimizi, aynı zamanda Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef almıştır ancak, teröristler kazdıkları kuyuya kendileri düşecek, milli birlik ve kardeşliğimizi asla yıkamayacaklardır” dedi.