Bahçeli'den Nurettin Yıldız'a: Ne ara bu kadar sapık türedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında yaptığı konuşmada "Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Çocuğunu giydiren ebeveyn mi? Evimizi çeviren, eşine destek veren, aşını dert eden bir fedakarlık anıtı mı? Kadına baktığımızda söylediklerimizin hepsi fazlasıyla vardır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'te düzenlediği grup toplantısında yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

  • Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Çocğunu giydiren ebeveyn mi? Evimizi çeviren, eşine destek veren, aşını dert eden bir fedakarlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Kadına baktığımızda söylediklerimizin hepsi fazlasıyla vardır. Kadının bir insan olduğu gerçeği unutuluyor.
  • Fiziksel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz. Dilde sürekli kadına şiddet vardır, bunlarla nasıl yüzleşeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları vardır. Bu çığlık masumdur. Bu yılın ocak ayında 28, şubat ayında 47 kadın cinayeti işlenmiştir. 376 kız çocuğu cinsel istismarın hedefi olmuştur. İstismarcılar sonuna kadar cezasını çekmeli ve iyi hal falan da kullanılmamalı.

NURETTİN YILDIZ'A: SAPIK

  • (İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a tepki) Meczubun biri çıkıyor, kadınlara kocalarından dayak yediği için şükretmelerini istiyor. Meselenin tuhaf yanı ise, bunu da din ve diyanet adına yapabiliyor. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi?

'BİR ARPA BOYU YOL ALAMIYORUZ'

  • Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız kalmamalıdır. Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

  • 12 Mart'ta yapılacak 12. Olağan Kurultay ile ilgili konuşan Bahçeli, "Milli duruş dedik, milletimizi durdurmak isteyenleri durdurduk. Ya milli duruş, ya milli devriliş ortası yoktur. Ya beka ya millete cefa başka çıkışı kalmamıştır. Nefesleri yettiği kadar koştursunlar. Biz cumhur ittifakı diyoruz, Türk milletine karşı küresel suikastın karşısında duruyoruz. 12. Olağan Büyük Kurultayımız yoğrulma kurultayı olacaktır. Önümüzdeki hafta Çanakkale ruhu ile yapılacak kurultaya milletin her ferdini davet ediyorum. Afrin'deki şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz fatiha ile, dua ile anıyorum" dedi.

ALMANYA'YA SALİH MÜSLİM ÇAĞRISI: ALTIN FIRSAT ÖNÜNÜZDE

  • Çekya teröriste destek vermiştir. Teröristin iadesi Almanya'dan talep etmiştir. Almanya'nın altın fırsat önündedir. Ya Salih Müslim'i teslim edecek, ya ilişkilere darbe vuracaktır. İnsan haklarını savunan hiçbir ülke teröristleri koruyamaz. Terörizmin ortadoğuyu ne hale getirdiği aşikardır. Emperyalizmin karanlık senaryosu ya bölgeyi tamamen kuşatacak, ya zalimler tekrar yenilgiye uğratılacaktır. Türkiye, şart ve gelişmeler karşısında kendi söktüğünü kendi dikmek zorundadır. Bizim jeopolitik dinamiğimiz bin yıldır Anadolu'dur. Kaynağımızdan kopmazsak, kardeşliğimizden ayrılmazsak, 7 düvel gelse yine akıbeti geçmişteki gibi olacaktır.