2 adayın koltuğuna göz diktiği Bahçeli, MHP 10. Olağan Kongresi’nde ‘en milliyetçi’ olduğunu gösterecek sözler seçerken...

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi dün Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. Kongrede, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rakipleri belli oldu. Kongrede, Bahçeli ile birlikte Koray Aydın ile Musavvat Dervişoğlu genel başkanlık için yarışacak. Kongrede, Bahçeli 401, Koray Aydın 72, Musavvat Dervişoğlu ise 43 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.


2 LAFINDAN BİRİ ‘TÜRK’ OLDU
Kongrede 2 saatlik bir konuşma yapan Bahçeli, bugüne kadarki en milliyetçi konuşmasını yaparken, AKP’ye ve cemaate göndermeler yaptı. AKP’nin, MHP’nin ”2023 projesini taklit ettiğini ve tüm uyarılarına rağmen bundan vazgeçmediğini” savunan Bahçeli, Başbakanın 2071 hedefinin tamamen aldatmaca olduğunu ve asıl manasından uzak kaldığını öne sürdü: ”Bu gidişle Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl dönümünde Anadolu’da Türk milleti kalmayacaktır. Başbakanın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. Başbakanın 2071 hedefinde Türk yoktur, Türk vatanı da yoktur.”


‘OKYANUS ÖTESİNE TUTUNMADAN...’
Düşüncelerinden ayrılmadan, “okyanus ötesine tutunmadan” Türk milletinin iktidarını kuracaklarını mutlaka ispatlayacaklarını belirten Bahçeli, ”Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan, ülkücü Meclis Başkanının aynı anda bulunması ve eşgüdüm halinde çalışması hayal değildir” dedi.
Kullandığı dille milliyetçiliğinden bir şey kaybetmediğini adeta ispat etmeye çalışan Bahçeli, kendi dönemindeki eleştirilere de “Kim AKP-CHP-BDP-PKK'dan oluşan bölücülük kartelinin içine bizi sıkıştırmaya çalışıyorsa aklını kaybetmiş, vicdanını esir bırakmıştır" diye cevap verdi.


‘KÜRT SORUNU YOKTUR’
Devlet Bahçeli, Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını söyleyerek, 'anadilde eğitim, savunma hakkı, özerklik, federasyon gibi söylemlerin emperyalistler tarafından binlerce yıldır birlikte yaşayanları bölmeye yönelik çabaları' olarak nitelendirdi. Kürtlerin bu ülkede bir azınlık olmadığını belirten Bahçeli, Kürtleri Türk milletinin asli ve temel unsuru olduğunu söylerken, Türkiye’nin ‘bir mozaik’ olmadığını tekrarladı..