MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajında “Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur” dedi. Bahçeli ayrıca, kayyum ülkesi olmaktan şikayet etmenin ‘millete hakaret’ olduğunu öne sürdü.

Bahçeli’den yeni yıl mesajı: Katillerin serbest kalacağı bir Türkiye yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yeni yıl mesajı paylaştı.

Mesajında ülke içindeki muhalefeti hedef gösteren Bahçeli, 2020’de tüm olumsuzluklara rağmen “Türkiye’nin istikrarla temellendirdiği diriliş ve yükseliş ruhunu muhafaza ettiğini” savundu. Bahçeli, Türkiye’nin Covid-19’a karşı ‘hayranlık uyandıran bir mücadele gösterdiğini’ ifade etti.

Devletin koronavirüs sürecinde halkla dayanışma içinde olduğunu iddia eden MHP lideri, “Devlet-millet dayanışması zirve düzeyde tecelli etmiş, salgının toplumsal ve ekonomik tahribatları en aza çekilmiştir. Dürüst insanlar bu gerçeği teyit ve itiraf edecektir” dedi.

AŞI SÜRECİNİ ELEŞTİRENLERE ÇATTI

Bahçeli, aşı konusunda iktidara eleştiri yöneltenleri de es geçmedi. “Aşı konusundan tartışmaları kamçılayıp güvensizliği körüklemek isteyenler KOVİD-19’un mutasyona uğramış siyasi türevleridir” diyen Bahçeli, aşı hakkında yapılan eleştirilerin ‘ahlak ve vicdan krizi’ anlamına geldiğini ileri sürdü.

İsmini anmadan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna da değinen Bahçeli, “Bir teröristin tutuklu bulunduğu cezaevinden tıpış tıpış çıkarılacağını söyleyen kimliksiz garabetler, 2020’de provokasyonlarına hız verseler de milli gönüllerde kaybetmişler, milli gelecekte tesirsiz bir gölgeden farksız olacaklarını şimdiden belgeleyip belli etmişlerdir. Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur. 2020’nin karanlığında sonuç alamayanların, 2021’in umut ve huzur ikliminde başlarını kaldırmaları ham bir hayaldir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin yılbaşı mesajında öne çıkan diğer kısımlar şöyle:

FİKRİ SAĞLAR’A TÜRBAN CEVABI

*Türbanı irticai faaliyetlerin üniforması gören, türbanlı bir hakimin adaletinden kuşku duyan zatın ve onun gibi düşünen zevatın ne demokrasiyle, ne inançlara saygıyla, ne de insanlık onuruna bağlılıkla ilgileri vardır. Bu dil ayıplı ve sakıncalı bir dildir.

‘KAYYUM ÜLKESİ OLMAKTAN ŞİKAYET ETMEK, HAKARETTİR’

*Kayyum ülkesi olmaktan şikayet etmek, şehitlerimize, milletimize, güvenlik ve beka haysiyetimize düpedüz hakarettir. Bu hakaret işbirlikçi sahiplerine aynen dönmüş, milletimiz sinsi siyaset faillerini isabetle tespit etmiştir. Devayım diyenler, sadece cefadır, sefalettir.

AYLİN SÖZER MESAJI

*Bu yılın son günlerinde İstanbul Maltepe’de hunhar bir şekilde katledilen ve rahmetle andığımız Aylin Sözer kardeşimiz milletimizde büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Artık kadınlarımız ölmesin, masumlara kıyılmasın, çocuklar ağlamasın, geleceğimiz kararmasın.

*2021 yılını umutla karşılıyoruz. Heyecanla kucaklıyoruz. Tıpkı Karabağ zaferi gibi, yeni yılın nice güzelliklerle, nice başarılarla, nice reformlarla, huzur, sağlık, esenlik ve selamet içinde geçmesini niyaz ediyorum.