MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yeniden MHP’li olması için çağrıda bulunması siyasetin bir numaralı tartışmasına dönüştü. Bu çağrıdan sonra Bahçeli’nin yakın geçmişte Akşener’e yönelik sarf ettiği hakaretamiz sözler akıllara geldi.

Bahçeli ‘Evine dön’ çağrısı yaptığı Akşener için geçmişte neler söylemişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’den ayrılıp İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’e “Evine dön” çağrısı yaptı. Çağrı kısa sürede siyasetin bir numaralı gündemi oldu. İYİ Parti tarafından Bahçeli’ye verilen yanıtta ise “Biz zaten evimizdeyiz” ifadeleri kullanıldı.

Cumhur İttifakı’nın yaşadığı gerilemenin bir yansıması olarak yorumlanan Bahçeli’nin “Eve dön” çağrısı, MHP liderinin, Akşener’e geçmişte söylediği hakaretamiz ifadeleri akıllara getirdi.

Akşener’i FETÖ’cülükten bölücülüğe kadar pek çok şekilde itham eden Bahçeli’nin, bugün aynı Akşener’e ‘zeytin dalı’ uzatma çabası şaşkınlıkla karşılandı.

İşte Devlet Bahçeli’nin bugün ‘evine dönmesi’ çağrısında bulunduğu Meral Akşener’e söylediği sözlerden bazıları:

‘KARAKTERSİZ FIRILDAK’

*Kendileri paralele çok barışık olabilir. Kendisi bu kadar paralel ile haşır neşirken MHP'ye baş paralelci diyemez. Bu kadar edepsiz terbiyesiz olunmaz (Nisan 2016)

* Kendilerine tutunacak çürük bir ip buldular ama bunun sonu siyasi mezarlık, ipin sonu mezbeleliktir. Karaktersiz fırıldakların parti değiştirirken söyledikleri kendilerine yetmeyecektir. (Ekim 2017)

*Mazisi yedi ayı bulmamış icazetli bir parti ihtiyacı yok iken 100 bin imza toplamanın peşine niye düşer? Bu akıl nereden verilmiştir? Pensilvanya’nın bir tembih ve teşviki söz konusu mudur? (Mayıs 2018)

‘ADABINI, EDEBİNİ TAKIN’

*İP’in başındaki şahsiyete karşı bir söz söylemekten ar ederim. Bu durum, kadınlara, kadınlık onuruna hürmetimden dolayıdır. Ancak, haddini hududunu bilmesi, adap ve edebini takınması hususunda da kendisini açıkça ikaz etmek isterim.' (Mayıs 2018)

*İP Genel Başkanı'nın söylemleri zincirleme olaylara neden olmuştur. Bu şahıs MHP'ye nifak tohumları fırlatmış, zehir kusmuştur. Partimize ve dava arkadaşlığımıza saldırmıştır. Bu nasıl bir şuursuzluktur. Biz kum torbası değiliz. Ayağımıza basan olan alırsa, aklını başından alırız. Kim dil uzatırsa, el uzatırsa, ya dilini koparır, ya elini kırarız. (Ekim 2018)

‘VANDAL TUTUMUNA DEVAM EDERSEN…’

*Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle! (Ekim 2018)

* HDP'yle kucak kucağa, FETÖ'yle arkalı önlü konuşanlar kimlerdir? İP'in başındaki vefasız, vakursuz bir şahsiyet bize laf söyleyemez. İhanetle savaşımız sonuna kadar sürecek. (Haziran 2019)

*İP'te ülkücülerin ve milliyetçilerin yeri yoktur. İP, fikirsiz, hedefsiz, MHP'den intikam almak için kurulmuş hastalıklı bir siyasi bünyedir. (Ağustos 2019)

‘İP PENSİLVANYA’NIN İLERİ KARAKOLUDUR’

*İP'in başkanı Türk milletine yalan söyledi. İP, zaman kaybıdır, arızalıdır, sakıncalıdır. Pensilvanya’nın ileri karakoludur. Ülkücüye haydut demek şerefsizliktir. (Ağustos 2019)

* Şayet 'Memleket Masası' diye tutturan partiler samimi ve sahici bir duruş sergiliyorlarsa derhal ve gecikmesizin teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD tarafından iadesini müşterek bir açıklamayla istemek mecburiyetindedir. Bu olmadığı sürece 'Memleket Masası' bir FETÖ masası olarak kalacak, imalat merkezi de Pensilvanya olarak anılacaktır. (Mayıs 2020)