Bahçeli formunda: Erdoğan'a 'fıtratçı fesat', Davutoğlu'na 'Doğan görünümlü Şahin'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘Kadın erkek eşitliği fıtrata ters’ sözlerini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’a ‘fıtratçı fesat’ diye seslendi. Yayın yasaklarını da eleştiren Bahçeli, buna ses çıkarmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu içinse ‘Doğan görünümlü Şahin’ benzetmesi yaptı.
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı; “Devletin en tepesinde cinsiyetçi körlüğe sahip birinin bulunmasını talihsizliktir. Erdoğan 17-25 soygununu fıtratına uygun bulmuştur. Soma’da 301 madencinin kaybı işin fıtratıdır. Erdoğan sıkıştıkça ya fıtrata ya paralele ya başörtüsüne aracısız bağlanmaktadır. Nasılsa inanan çoktur. PKK ile pazarlık yapmak fıtrata ters değildir. Kaçak saray yaptırmak, bu sarayı millete yaptırıyorum derken komandolara teslim etmek fıtrata uygundur.”
Eski bakanlar hakkında kurulan Meclis soruşturma komisyonuna getirilen yayın yasağına da değinen Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eleştirdi. Bahçeli, “Başbakanın bu gelişmelerden haberim yok demesi kendisi ve üslubu kadar kara mizahtır. Başbakan Davutoğlu her fırsat ve zeminde Doğan görünümlü Şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır. Kendisi ses konu ve vücut dile kopyadır. Ezberlediği ifadeleri milletimize yedirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.