MYK toplantısı ardından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin ekonomik kriz karşısında erken seçim talebinde bulunmasını hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun miting kararını da hedef alan Bahçeli, "CHP Genel Başkanı nereye giderse gitsin, milli nefesimiz hep ensesinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Kılıçdaroğlu nereye giderse gitsin, nefesimiz ensesinde olacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin bugün gerçekleştirilen MYK'sı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

“Döviz kuru ile kurulmadık, öyle de devrilmeyeceğiz” diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı miting kararını hedef aldı: "CHP Genel Başkanı nereye giderse gitsin, milli nefesimiz hep ensesinde olacaktır."

Ekonomik kriz yangınının giderek yükselmesi nedeniyle yurttaşların sokak protestoları düzenlemesini de hedef alan Bahçeli, “Demokrasi sokakta değil, sandığın içindedir. Milletimizin sabrını test etmeyi aklından geçirenler bu lekeli kumpasın sonuçlarına katlanacaktır. Türkiye sokaklarda bulunmadı” dedi.

Bahçeli, “Erken seçim beklentileri boşunadır” ifadelerini de kullandı.

Bahçeli’nin MYK toplantısı ardından MHP Genel Merkezi’de yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Ülkemizin bugünkü gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır. Varoluş-yokoluş noktasında kilitlenmiştir. Tehdit saçan gelişmeler sonrası devlet, milleti ile kenetlenmiştir ve dik duruş göstermiştir.

Canlı döviz bombalarına, faiz ve rant lobilerine sonu sefa da, cefa da olsa eyvallah etmedik, eyvallah etmeyeceğiz. Döviz kuru ile kurulmadık, öyle de devrilmeyeceğiz.

Türkiye'yi küstahça dize getirmek için Mavi Vatan'dan, Doğu Akdeniz'den vazgeçmemizi istemektedirler.

Erken seçimden başka söylediği hatta söyleyeceği bir şey bulunmayan Zillet İttifakı dış destekli bir hareket içindedir. Türk Milleti yakından izlemektedir.

'Özerklik' şartı ile PKK'nın tamam demesi hain bir pazarlığın devam ettiğini göstermiştir. HDP'nin ikizi CHP'nin var olan iradesi bir tarafta Demirtaş bir tarafta PKK'ya eşit paylar halinde bölüştürülmüştür. Bu vahim tablonun saklanacak hali kalmamıştır.

Bir terörist, bir suçlu Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı yapmaya, onu yönetmeye başlamıştır.

Cumhuriyet tarihinde böyle bir eziklik görülmemiştir. Kılıçdaroğlu'nun MYK sonrası açıklamalarının arkasında Demirtaş ve PKK vardır.

Bir terörist, bir suçlu Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı yapmaya, onu yönetmeye başlamıştır.

Kılıçdaroğlu'nun ağzı teröristlerin günahkâr ağzıdır. Aklı tutup, ahlakı uçuk, ar damarı çatlak siyaseti bellidir. Kimin aklına refakatçilik yaptığı belirgindir. Kararlılık ve ikaz ile hatırlatırız ki, Türkiye döviz sabotajlarına yenilmeyecek, küresel sermaye çetelerine, terör örgütlerine pes etmeyecek, faiz lobisine eğilmeyecek, hayat pahalılığına boyun eğmeyecek, zilletin uçurumuna çekilemeyecektir.

Cumhur İttifakı alayını göğüslemeye, Türk milletinin bağımsızlık onurunu yere düşürmemeye yeminlidir.

Sokaklara inerek hükümeti istifa ettirmeye, terörizmin ve yabancı güçlerin tetikçiliğine soyunarak ülkemizi felaket dolu bir mecraya taşımak isteyenlere asla izin verilmeyecektir.

Demokrasi sokakta değil milletimizin iradesinde, sandığın içindedir.

Yasa dışı sol ve marjinal grupları sokağa sürüp milletimizin sabrını test etmeyi aklından geçirenler bu lekeli kumpasın sonuçlarına ağır şekilde katlanacaklardır.

CHP Genel Başkanı nereye giderse gitsin, milli nefesimiz hep ensesinde olacaktır.

Darbe teşebbüsüyle yapamadıklarını dövizle başaramayacaklardır.

Kılıçdaroğlu ve terörist yandaşlarının erken seçim ezberleri sonuçsuzdur.

Seçimler 2023 Haziran'da yapılacak, mandacılarla, hainlerle hesaplaşma bu tarihte olacaktır.