MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "CHP'li belediye başkanı meydan meydan dolaşarak asıl görevini unutmuş, şehrini yüzüstü bırakmıştır. Emanete tıpkı İBB Başkanı gibi ihanet etmiştir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Bahçeli, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerden sonra ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda güdeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, "Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır. Tartışmalı olan koalisyon hükümetlerinden ne iz ne de eser kalmıştır. 14 Mayıs seçimlerini aynı zamanda referandum olarak gören partiler tarihin yanlış yerinde yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklamasında, "Parlamenter sisteme geri dönme hayalleri suya düşmüş, milletimiz bu siyasi hedef sahiplerine itibar etmemiştir. Milletimiz iki seçimde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tescil etmiştir" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ ÖVDÜ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni öven Bahçeli, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi iki seçimde de güçlenerek çıkmıştır. Cumhur ile cumhuriyetin kaynaşması yeni yönetim sistemi ile pekişti. Bu sistemin muntazam avantajları bahar havası getirmiştir. Yeni sistemde hükümet bizzat millettir. Parlamenter sistemin arıza çıkaran, kronik münakaşa çıkaran mahsurlar hepten giderilmiş ve milletimiz ayak bağlarından tamamen kurtulmuştur."

"KİLİT PARTİ" MESAJI

"MHP, 50 milletvekili ile Türk siyasetinin kilit partisi konumuna gelmiştir" diyen Bahçeli, "Hiç şüpheniz olmasın ki yerimizde sayamayız. 14 Mayıs seçimleri öncesi elimizden gelen her türlü gayreti heyecan içerisinde yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'A GÖNDERME

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı isim vermeden hedef alan Bahçeli, "Bir zamanlar hasbelakder aramızda bulunup tefrika ve tevzirat imalatından başka bir işe yaramayanların davamız üzerinden at pazarlığı ve siyaset cambazlığı yapmayı cüret etmeleri öncelikle kendi acziyetleri ve çürümeleridir. Bizim çürüklerle yolumuz da yönümüz de ayrıdır" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Bahçeli, şunları söyledi:

"Bakınız daha birkaç gün önce Ankara'yı sel götürdü, mazgallar tıkandı, araçlar sular altında kaldı, vatandaşlarımız mağdur oldu, her yer göle dönüştü. Ama CHP'li belediye başkanı meydan meydan dolaşarak asıl görevini unutmuş, şehrini yüzüstü bırakmıştır. Emanete tıpkı İBB Başkanı gibi ihanet etmiştir. Ankara'ya çivi çakılmadı, belediye hizmetleri uzun zamandır askıya alındı. 14 Mayıs akşamı bu iki belediye başkanı, beşinci sınıf bir çadır tiyatrosunda gösteriye çıkarak 'kazandık' diyorlardı ama sorumluluklarını taşıdıkları kentlerine kaybettirdikleri herkes anlamış oldu."

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Asgari ücrete ara zam ile ilgili de mesaj veren Bahçeli, şunları söyledi: "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyor ve ülkemize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum."