MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir mitinginde yaptığı açıklamada, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Etnik ve mezhep provokasyonundan medet uman Kılıçdaroğlu'na ve diğer zillet paydaşlarına şamarı indirecek misiniz?" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Bahçeli, mitingde konuştu: Mezhep provokasyonundan medet uman Kılıçdaroğlu'na şamarı indirecek misiniz?
Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir Milli İrade Caddesi ve Niğde Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı mitinglerde konuştu.

İşkm olarak Nevşehir'de düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Etnik ve mezhep provokasyonundan medet uman Kılıçdaroğlu'na ve diğer zillet paydaşlarına şamarı indirecek misiniz?" dedi.

İYİ Parti'nin bir FETÖ projesi olduğunu savunan Bahçeli, "Başbakan olacağım propagandası ile FETÖ projesi olanlar kendi partisinde ne ülkücü bırakmış ne de milletçi bırakmıştır" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Kurtuluş Savaşı'nın eseri olan tam bağımsız yeni Türk devleti cumhuriyetin faziletiyle perçinleşmiş, demokrasiyle perçinlenmiş milli birlik ve kardeşlikle bezenmişti. Cumhuriyetin ilk yüzyılı, bir önceki yüzyılın ağır yüklerinin tevaruz etmekle birlikte tesiri hala hissedilen küresel komplolora geçmişti. 1923 yılından 1946'ya kadar uzanan dönem yeni devletin kurum ve kurallarıyla oturmasına 1946'dan 2017'ye kadar süren dönemde demokrasi ve çok partili hayatın kökleşmesine sahne olmuştur.

"SİYASAL VE EKONOMİK KRİZLER YAKAMIZI BIRAKMADI"

Ancak çok partili siyasal hayattan yönetim sistemi olarak tercih edilen Parlamenter Sistem bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bir türlü beklenen huzur, refah ve iyileşmeyi tahkim ve takviye edemedi. Nitekim önceki dönemlerde sosyal siyasal ve ekonomik krizler yakamızı bırakmadı. Koalisyon kavgaları ülkemizin tarihini makus bir tarihe yöneltti. 15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişimi yönetim sisteminde reform yapılmasını gerekli kıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE 'ÖVGÜ'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geçmişten kopuş değil medeniyet mirasımızı çok daha güçlü bir şekilde sahiplenmeyi sağladı. Türkiye eskisinden çok daha muktedir bir seviyeye ulaştı. Hamdolsun dev uyandı ve ayağa kalktı. Bu başarı cumhurun başarısıdır. Bilinmelidir ki Türkiye geriye sarkmayacaktır. Türkiye artık sözü geçen bir ülke geriye dönüş olmayacak.

Türkiye sözü geçen bir ülke mevkindedir. Kazanan Türkiye Türk milleti olmuştur.

CHP’den İYİ Parti’ye HDP’sinde bölücü partilere kadar alayının gayesi parlamenter sisteme geçmek. Ortaklık kuran partiler arasında çekişmeler ile koalisyon hükümetlerini övmek akılsızlıktır. Böylesi zihniyetlerin aklı koltuktadır. Kendi partisinde ülkücü bırakmamıştır. Biz doğruları söylemekten korkmayacağız.

"KILIÇDAROĞLU'NUN TEK BİR PROJESİ YOK"

Zilletin adayı Kılıçdaroğlu nasıl tutunacak? Tek bir projesi, tek bir vizyonu yoktur. Kılıçdaroğlu iflas bayrağını çekmiştir. İYİ Parti başkanı iyice çuvallamıştır. Bunlar sabah başka akşam başkadır. Bölücü terör örgütü PKK, Kılıçdaroğlu’nun destekçisidir. FETÖ’cüler bölücüler, Türk düşmanları CHP ve İYİ Parti listelerinde aday gösterilmiştir.

Onların terör örgütleri varsa bizim de başlarını ezecek bıçkın irademiz var. Sizle var oldukça Türkiye’nin önünü kimse kesemez. Zillet ittifakı terör ittifakıdır. Kılıçdaroğlu’na ülkemizin geleceği bırakılamaz. Başarısızlıkları gün gibi meydandadır.

Biz her şeyden önce Türkiye diyoruz. 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra ilk önceliğimiz 650 bin konutu teslim etmektir. İkinci hedefimiz sosyal refahı herkese yaymak. 3. amacımız terörü ülke gündeminden çıkarmak. 4 gündemimiz yeni hükümet sisteminin doğası ile uyumlu bir anayasayı ülkemizi kavuşturmak. 5. gündemimiz spordan, tarıma, kentsel dönüşüme her alanda her alanda yeni yüzyılın ruhunu kavrayan ülkeye kavuşturmaktır. 6. Gündemimiz komşularla sıkı ilişkiler, İslam alemi ile dayanışmadır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar."

BAHÇELİ, NİĞDE MİTİNGİNDE KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Niğde Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilecek "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde, biz kez daha muhalafete yüklendi.

Türkiye'nin en büyük sorununun muhalefet sorunu olduğunu öne süren Bahçeli, "Her güzel hizmeti karalamanın adı demokrasi değil, bal gibi muhalefet despotluğudur. Türkiye zillete müstahak değildir" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Hatırlayınız cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin kabul edilmesi öncesi iç ve dış ihanet cephesinin provokasyonları artmıştı. Yerli ve yabancı odaklar çılgına dönmüştü. Devamlı çamur attılar ağızlarından bir bile hayırlı bir laf çıkmadı. Hükümet sistemi ile rejimi birbirine karıştırdılar.

Türkiye’nin öncelikli çözülmesi gereken sorunu siyasi muhalefet sorunudur. Her güzel hizmeti karalamanın adı demokrasi değil, bal gibi muhalefet despotluğudur. Türkiye zillete müstahak değildir.

Bugün emperyalizmin piyonları, terör örgütleri vardır. Teröristler bulundukları yerde gömülmektedir. Teröristlerin destek açıklamalarına, Kılıçdaroğlu’nun veya partisinden birinin itiraz ettiğini duydunuz mu? Zillet İttifakı Türkiye’yi ABD’nin sınır bekçisi yapmayı hedeflemektedir. İYİ Parti veya diğerlerine oy veren vatandaşlarım aldanmamalıdır.

Kılıçdaroğlu’na Niğde’den soruyorum. HDP’ye ne vadettin, hangi güvenceleri paylaştın? Hangi açık çekleri verdin? Pensilvanya’yı nasıl ikna ettin? Özerk yönetimlere oy vereceğiz dedin mi demedin mi? Cumhur İttifakı'na verilen her oy terör örgütüne doğru namlu hedefine verilmiştir. Türkiye’ye silah çekenler, nifak üretenler doğduklarına bin pişman edilecektir.

Türkiye’ye silah çekenler, nifak üretenler doğduklarına bin pişman edilecektir. Beraber çok daha güçlüyüz, ayrılıkta gazap birlikte rahmet olduğunu biliyoruz. Kim hangi tuzağı kurarsa kursun aramızda ayrık otu bulundurmayacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız.

BİDEN'A TEPKİ

Biden’ın sözleri tarihimizi karalamaktır. Reddediyor, kınıyorum. Lobilerin oyuncağıdır. Biden’in sözleri kağıt parçasından ibarettir. Tarihimizde başımızı öne eğecek bir suçça imza atmadık. Dünya’da güçlünün hukuku hakimdir. Vietnam’da Hiroşima’da milyonlarca masuma karşı hesap vermelidir."